Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. liepos 4 d.

Prezidentės padėka Nacionalinės bibliotekos darbuotojams

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka sulaukė malonaus įvertinimo. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė padėkojo bibliotekos darbuotojams už pastangas ir profesionalumą organizuojant Moterų politikos lyderių suvažiavimą, vykusį Vilniuje birželio mėnesio pradžioje.

„Jūs savo darbu reikšmingai prisidėjote prie bendros renginio sėkmės, o kartu ir Lietuvos vardo garsinimo visame pasaulyje“, – rašoma Prezidentės padėkoje ir linkima „ryžto ir energijos“ būsimuose projektuose ir sumanymuose.

Moterų pasaulio lyderių tarybai pirmininkaujančios Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva birželio 6–8 dienomis Vilniuje vyko tarptautinis Moterų politikos lyderių suvažiavimas (angl. The Women Political Leaders Summit). Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, glaudžiai bendradarbiaudama su forumo organizatoriais, plačiąją visuomenę kvietė  dalyvauti prasminguose viešuose šios iniciatyvos renginiuose: diskusijose, filmo peržiūroje, taip pat išbandyti jėgas praktiniuose užsiėmimuose. Diskusijose moterys lyderės kartu su verslo, akademinės bendruomenės, pilietinės visuomenės atstovais aptarė, kaip paskatinti moterų dalyvavimą politikoje, užtikrinti lygiavertes ekonomines galimybes, stabdyti smurtą prieš moteris. Renginiai Nacionalinėje bibliotekoje sulaukė didelės sėkmės ir atgarsių visuomenėje.