Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 21 d.

Rugpjūčio 21 d. – rugsėjo 14 d.: fotografijų paroda „1988-ųjų rugpjūtis: Laisvės byla Vingio parke“

Lietuvai minint Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio rugpjūčio 23-iosios dienos mitingo Vingio parke trisdešimtmetį, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su fotografu Leonardu Skirpstu maloniai kviečia apsilankyti fotografijų parodoje „1988-ųjų rugpjūtis: Laisvės byla Vingio parke“.

Tai bene didžiausias mitingas šalies istorijoje, jame dalyvavo 250 000 žmonių. Jo metu ne tik prisimintas tragiškas mūsų šalies istorijos įvykis, bet ir raginta parengti naują respublikos konstituciją, sugiedota „Tautiška giesmė“. Po renginio būsimasis Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus „Gimtajam kraštui“ sakė: „Tokio reginio, tokio dvasios nusiteikimo negalėjau tikėtis net susapnuoti.“ 

Prieš daugiau nei ketvirtį amžiaus į šį parką suplaukusioje tūkstantinėje minioje buvo ir fotografas L. Skirpstas, tuo metu dirbęs vieno žurnalo redakcijoje. Žinoma, savo fotokameros namie nepaliko… Tą pavakarę parke buvo daug fotografų – mėgėjų, profesionalų, jais apsimetusių KGB karininkų, milicininkų. Vienų jų fotojuostas metų skersvėjai išblaškė, kitų – nugulė raportuose, ataskaitose… Laimė, savąsias L. Skirpstas išsaugojo.

Tad šiemet rugpjūtį L. Skirpstas dar kartą atsigręžė į nepamirštamą mitingą Vingio parke. Prieš 30 metų, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio pakviesti, prie dainų šventėms skirtos estrados plūdo tūkstančiai žmonių. Tam, kad dar kartą sau ir visam pasauliui primintų Lietuvos laisvės bylą, Molotovo–Ribentropo pakto slaptuosius protokolus, jo pasekmes Baltijos šalims ir pareikalautų jas panaikinti.

Kviečiame prisiminti šį įspūdingą kovos už nepriklausomybę įvykį L. Skirpsto fotografijų parodoje „1988-ųjų rugpjūtis: Laisvės byla Vingio parke“. Parodos atidarymas vyks rugpjūčio 21 dieną (antradienį), 16 val., Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo erdvėje.

Trumpai apie parodą

Data rugpjūčio 21 d. – rugsėjo 14 d.
Laikas parodos atidarymas rugpjūčio 21 d. 16 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›