Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 14 d.

Nuo lapkričio 5 d.: „Rytmečio skaitiniai: kandidatės į metų knygos titulą“

Ar žinote, kad jau galite balsuoti už jums patikusias „Metų knygos rinkimuose“ dalyvaujančias lietuvių autorių knygas? Keturioliktą kartą vykstančiais knygų rinkimais siekiama skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir atkreipti dėmesį į geriausius jos kūrinius, populiarinti skaitymą kaip prasmingą ir patrauklią veiklą. O kad būtų lengviau išsirinkti, už ką balsuoti, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia vaikus į garsinius rytmečio skaitymus, kuriuose patys kūrėjai pristatys savo knygas:

Knygos viršelis

Lapkričio 5 d. 10 val. Jurgos Vilės ir Linos Itagaki komiksų knygos „Sibiro haiku“ pristatymas
Komiksų knygoje „Sibiro haiku“ atskleidžiamas į Sibirą ištremtos Algiuko šeimos likimas. Tokias skaudžias šeimos istorijas apie išgyvenimą tremtyje nešiojasi širdyse dauguma lietuvių, tačiau neužrašytos ar nenupieštos jos grimzta užmarštin... Ši knyga derina savyje grožinį pasakojimą, komiksų elementus, laiškų intarpus, poeziją, tačiau kartu yra vientisa, pasakojanti istoriją tekstu ir iliustracijomis, kviečianti nagrinėti kiekvieną puslapį, atspindinti skaudžią patirtį, bet nestokojanti humoro ir šmaikštumo.

 

Knygos viršelis

Lapkričio 16 d. 12 val. Mariaus Marcinkevičiaus ir dailininkės Aušros Kiudulaitės paveikslėlių knygos „Draugystė ant straublio galo“ pristatymas
Knygoje pasakojama apie laaabai didelį dramblį ir mažą pelytę, kurie buvo geriausi draugai. Tik ar gali dramblys draugauti su pelyte? O gali draugystė būti tokia didelė, kad ją pakeltų tik dramblys, arba ji tilptų mažoje pelytės širdelėje? Amžina didelio ir mažo opozicija ir draugystės tema siūlo vaikams patrauklų pasakojimą, išeinantį už teksto ribų ir virstantį šauniu žaidimu, praskaidrinančiu ilgas laukimo valandas eismo spūstyse ar poliklinikų koridoriuose.

 

Knygos viršelis

Lapkričio 23 d. 10 val. Daivos Čepauskaitės poezijos knygos „Baisiai gražūs eilėraščiai“ pristatymas
Tai yra debiutinė poetės, dramaturgės knyga vaikams, kurioje, kaip ir mažųjų gyvenime, yra visko – juokų, siaubo šiurpuliukų, klaustukų, išdaigų, draugystės džiaugsmų, mamos meilės ir kitų baisiai gražių dalykų. Tobulas kalbos pojūtis, idealus rimas, netikėti palyginimai ir minties posūkiai, puikios personifikacijos, autorės sugebėjimas paversti poezija ir blynų kepimą, ir vorą po lova.

Knygos viršelis

Lapkričio 28 d. 10 val. Neringos Vaitkutės knygos „Klampynių kronikos“ pristatymas
Neringos Vaitkutės išgalvotas „Klampynių kronikų“ pasaulis nuo pat pirmo puslapio įtraukia skaitytoją į nuotykius ir kiek chaotišką mažo miestelio, kuris nepažymėtas žemėlapiuose ir kurio neranda paieškos sistemos, gyvenimą. Paslaptingame miestelyje verda mistiškų įvykių kupinas gyvenimas. Čia niekada nebūna nuobodu: tą žino šaunieji dvyniai Agata ir Aringas, pasiryžę įminti visas Mažųjų Klampynių mįsles.

 

Knygos viršelis

Gruodžio 14 d. 10 val. Violetos Palčinskaitės poezijos knygos „Eilėraščiai iš namų“ pristatymas
Po 10 metų pertraukos naujausia poetės eilėraščių knyga vaikams. Nauja autorės knyga gimė iš vaikų stebėjimo, todėl yra be galo artima vaikų pasauliui. Joje bene žinomiausia vaikų poetė kalba, kaip visada, ne pamokomu, o širdies balsu.


Rytmečio skaitymai – tęstinė edukacinė veikla, kurioje gali dalyvauti ir tėveliai su vaikais, ir didesnės darželių ar mokyklų grupės. Susitikimai vyksta pirmadieniais ir penktadieniais nuo 10 valandos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse. Darželių ir mokyklų grupėms būtina išankstinė registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 5 239 8561.

Trumpai apie knygų pristatymus

Data
Laikas
Vieta
Knyga
Lapkričio 5 d. 10 val Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.

„Sibiro haiku“
Jurga Vilė ir Lina Itagaki

Lapkričio 16 d. 12 val Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.

„Draugystė ant straublio galo“
Marius Marcinkevičius ir Aušra Kiudulaitė

Lapkričio 23 d. 10 val Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.

„Baisiai gražūs eilėraščiai“
Daiva Čepauskaitė

Lapkričio 28 d. 10 val Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.

„Klampynių kronikos“
Neringa Vaitkutė

Gruodžio 14 d. 10 val Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.

„Eilėraščiai iš namų“
Violeta Palčinskaitė