Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 21 d.

Sausio 21 d.: prof. dr. E. Skerstono paskaita apie karališkąją medžioklę

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į susitikimą su unikalių leidinių apie gyvensenos kultūrą autoriumi, Prancūzijos meno ir literatūros ordino riteriu, profesoriumi socialinių mokslų daktaru Eugenijumi Skerstonu. Autorius skaitys paskaitą „Karališkoji medžioklė Prancūzijoje: paslaptinga ir prieštaringa kilmingųjų palikuonių pramoga“. 

„Paskaitoje aptarsime su medžiokle siejamą mitologiją, sužinosime daug įdomių istorinių ir nūdienos faktų apie karališkąją medžioklę su varovais Prancūzijoje – vyksmo vietas, etapus, ritualus, aprangą, muzikinį foną“, – toli gražu ne vien besidomintiems medžiokle būsimą susitikimą pristato paskaitos autorius.

Dėstytojas, viešųjų paskaitų lektorius papasakos ir apie retą, šiandien tebepuoselėjamą bene keturių šimtmečių riterinę tradiciją, tapusią nemedžiaginiu nacionaliniu paveldu, išgirsime komentarą apie jos ypatybes keičiantis laikams.

„Karališkoji medžioklė – tai tūkstantmetį gyvuojanti aukščiausių valdovų pramoga, kuri išorine ištaiga ir kilnumu pavergė Prancūzijos aukštuomenę, ilgainiui tapdama neatsiejama jos gyvenimo dalimi. Sužinosime ne tik apie jos filosofinį turinį, kraštus, kurių valdovams ji darė didelį įspūdį ir poveikį kultūriniam gyvensenos modeliui, bet ir apie griežtas taisykles, reikalavimus, keliamus būsimiems medžiokliams, ypatingą šios medžioklės žodyną, jos moralumo problematiką šiandien“, – sako prof. dr. E. Skerstonas.

Ekrane išvysime ne tik šią medžioklę vaizduojančias skaidres, bet ir ypatingą E. Skerstono kolekcininko dešimties G. Rimpart’o ofortų kolekcijos albumą (skaidres) karališkosios medžioklės tema, taip pat pamatysime retų dokumentinių filmų ištraukas.

Trumpai apie renginį

Data sausio 21 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“