Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 16 d.

Nacionalinėje bibliotekoje svečiavosi Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovės

Sausio 16 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorė dr. Vida Montvydaitė ir departamento Ryšių su tautinėms bendrijomis skyriaus vedėja Rasa Paliukienė.

Pokalbyje su Nacionalinės bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktore Jolanta Budriūniene ir Judaikos skyriaus vadove dr. Lara Lempertiene aptartos tarpinstitucinio bendradarbiavimo galimybės rūpinantis Lietuvoje gyvenančių etninių bendrijų kultūros paveldo atvėrimu ir sklaida, ypatingas dėmesys kreiptas į edukacinių programų kūrimo ir  vystymo aspektus.

Rengiantis 2020 m. minėti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus, aptarti bendrų kultūrinių, edukacinių ir leidybos projektų įgyvendinimo klausimai, svarstytos praktinės jų įgyvendinimo galimybės.

Nuo 2015 m. liepos 1 d. veikiantis Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės yra institucija, atsakinga už tautinių mažumų politikos įgyvendinimą. Jis tęsia 1989–2010 m. veikusio Tautybių departamento, vėliau Regioninių problemų departamento, o nuo 1997 m. Tautinių mažumų ir išeivijos departamento veiklas.