Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 21 d.

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje – išskirtinės knygos

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje raskite išskirtinių knygų anglų kalba, atitinkančių šiuolaikinio skaitytojo poreikius ir atspindinčių nūdienos meno ir muzikos tendencijas, tyrinėjimo kryptis. Tai leidiniai, kuriuose atskleidžiamos netradicinės, naujos idėjos, interpretacijos ir požiūriai.

Skaityklos fondą papildė keturios knygos, kurių tikriausiai nerasite niekur kitur Lietuvoje:

The Neurocognition of Dance: Mind, Movement and Motor Skills. Psichologų, neurologų ir choreografų surinkti duomenys, atskleidžiantys ryšius tarp šokančio žmogaus judesių ir procesų, tuo metu vykstančių smegenyse. Tai knyga ne tik besidomintiems šokiu, bet ir neurologijos, psichologijos, sporto psichologijos, choreografijos, kineziterapijos specialistams ir visiems, kam įdomu, kaip šokis veikia žmogaus smegenis ir kaip mes matome ir suvokiame judesį.

Live electronic music : composition, performance and study. Kaip kurti, atlikti ar studijuoti muziką, kuri negali būti užrašyta įprasta konvencine natografija? Knyga apie tai, kaip elektra virsta garsu, o garsas – muzika. Nagrinėjami elektroninės muzikos kompozicijų ypatumai, jų objektyvios išraiškos problematika. Perskaitykite atsakymus iš skirtingų perspektyvų: knygoje pateikiami kompozitorių, atlikėjų, garso inžinierių, naujųjų technologijų ekspertų ir muzikologų požiūriai.

Why Vinyl Matters: A Manifesto from Musicians and Fans. XXI a. 2-ame dešimtmetyje įspūdingai išaugo vinilinių plokštelių pardavimas, jos iš naujo atrado vietą klausytojų ir muzikantų širdyse. Popkultūros tyrinėtojos Jennifer Otter Bickerdike knygoje atskleidžiama, kuo vinilinė plokštelė pranašesnė už skaitmeninį muzikos formatą. 25 žymių atlikėjų, muzikos prodiuserių ir leidėjų interviu, įskaitant Larsą Ulrichą (grupė „Metallica“), Henry Rollinsą (grupė „Black Flag“), Fatboy Slimą leidžia suvokti šios „prisikėlusios“ analoginės laikmenos reikšmę ir vertę pasaulio kultūrai.

Bystander: a history of street photography. Gatvės fotografija – išskirtinė, kartais tik akimirką trunkanti istorija, kurią spėjo „pagauti“ fotografas. Tai intuicija, reakcija ir sėkmė. Ši gausiai iliustruota knyga kol kas vienintelė išsami labai populiaraus fotografijos žanro istorija. Pirmą kartą ji išleista 1994 m. Pataisytame ir papildytame 2017 m. leidime – XIX–XXI a. Niujorko, Londono, Paryžiaus, Budapešto gatvėse užfiksuotos akimirkos, kurias fotografavo klasikai Atget, Brassai, Walker Evans, Henri Cartier-Bresson, Diane Arbus ir kt.

Naujas knygas rasite:

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje
V a., 508 kab.
el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.