Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 24 d.

Ką skaitysite vasarą?

Ieškote išskirtinių skaitinių vasarai, besiartinančioms atostogoms? Kviečiame pasinaudoti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubo narių rekomendacijomis. Išrinkti kūriniai klubo narėms ypatingai žadino jausmus, virpino širdis, kai ką net sugraudino. Šios knygos sukėlė daug minčių, kuriomis Skaitytojų klubo narės renginiuose dalinosi tarpusavyje.

2018 m. spalio mėnesį Nacionalinėje bibliotekoje veiklą pradėjęs Skaitytojų klubas gegužės 15 d. susirinkęs į paskutinį šio sezono susitikimą aptarė J. Williams romaną „Stouneris“ ir pasidžiaugė visų metų skaitinių kraičiu. „Biblioterapinės pakraipos klube išsirinktus kūrinius skaitėme giluminiu skaitymu, iš lėto, jų tekstuose ieškodamos žinios sau, susirinkusios aptardavome įspūdžius ir tai, kuo vieni ar kiti epizodai buvo reikšmingi kiekvienai asmeniškai“, – pasakojo klubo vedėjos Rasa Derenčienė ir Daiva Janavičienė. Tokiu būdu klube buvo perskaityti ir aptarti romanai: J. Steinbeko „Mūsų nerimo žiema“, V. Papievio „Odilė, arba Oro uostų vienatvė“, F. Backman „Gyveno kartą Uvė“, K. Ishiguro „Dienos likučiai“, I. D. Yalomo „Melagis ant kušetės“, jau minėtas J. Williamso „Stouneris“ ir tikrais įvykiais paremta V. Myron ir B. Witter istorija „Diujis. Katinas apvertęs pasaulį aukštyn kojom“. Konkrečią knygą aptarimui klubo narės rinkdavosi balsuodamos iš visų dalyvių rekomendacijų.

Klube skaitytų, aptartų ir narių siūlytų knygų ekspoziciją bei sąrašą (pdf) rasite bibliotekos Laisvalaikio skaitinių erdvėje III aukšte. Gal kaip tik čia  jūsų laukia vasaros skaitymo atradimai? Visus leidinius galėsite skolintis į namus 30-iai dienų su galimybe prasitęsti skaitymo laiką dar 14 dienų. Maloniai kviečiame užsukti.

Naujuosius ir senuosius klubo narius kviesime vėl susiburti jau rugsėjį – Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubas pradės antrąjį sezoną.