Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 27 d.

„Atrask iš naujo“ – ypatingos žemaitiškos istorijos

„Kas skaita knygas, tam netruksta gera drauga“ – byloja lietuvių liaudies išmintis. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka Žemaitijos paminėjimo Ipatijaus kronikoje 800-ųjų metinių proga kviečia atrasti ir skaityti ypatingas istorijas. Šį kartą knygų rubrikoje „Atrask iš naujo“ kviesime prisiminti garsius Lietuvos rašytojus, kilusius iš Žemaitijos, iš naujo atrasti lietuvių literatūros klasika tapusius kūrinius ir susipažinti su vėlesniais Žemaitijos rašytojais.

Nacionalinės bibliotekos Laisvalaikio skaitinių erdvėje pristatoma ypatingų žemaitiškų istorijų knygų kolekcija. Poezijos mėgėjai ekspozicijoje ras Stasio Anglickio, Jono Mačiulio-Maironio, Vytauto Mačernio, Marcelijaus Martinaičio ir kitų poetų kūrybos rinktines. Romanų gerbėjai galės prisiminti, o galbūt ir atrasti klasika tapusias Juozo Apučio noveles, Romualdo Granausko apysakas ir apsakymus, Šatrijos Raganos, Dionizo Poškos, Žemaitės tekstus. Norintys susipažinti su naujesne žemaičių literatūra gali pasidomėti Danieliaus Milašausko, Donato Butkaus, Edvardo Rudžio tekstais. Tai – tik dalis Žemaitijos autorių tekstų, kuriuos kviesime atrasti šį kartą...

Visus žemaičius, žemaičių draugus ir Žemaitijos mylėtojus maloniai kviečiame užeiti ir pasižvalgyti, o patikusią knygą net pasiimti į namus 30-čiai dienų. Knygas rasite Nacionalinės bibliotekos III a., prie vitražo, Laisvalaikio skaitinių Istorijos knygų skyriuje.