Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. liepos 4 d.

Susitikimas su apskričių viešųjų bibliotekų atstovais

Liepos 4 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko Nacionalinės bibliotekos ir apskričių viešųjų bibliotekų vadovų ir specialistų susitikimas, kurį inicijavo Nacionalinės bibliotekos Bibliotekininkystės skyrius. Susitikime, kuriame dalyvavo visų penkių apskričių viešųjų bibliotekų atstovai, aptartos visam Lietuvos bibliotekų sektoriui svarbios bibliotekų darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo galimybės.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pasveikino susirinkusius ir pristatė Nacionalinės bibliotekos kartu su partneriais 2016–2017 m. parengtą Lietuvos viešųjų bibliotekų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo sistemos modelį. Pabrėždamas šio modelio įgyvendinimo reikšmę, generalinis direktorius akcentavo Nacionalinės bibliotekos ir apskričių viešųjų bibliotekų bei kitų partnerių bendradarbiavimo ir bendrų veiklų koordinavimo svarbą. Įžvalgomis pasidalijo ir modelį kuriant aktyviai dalyvavusi generalinio direktoriaus pavaduotoja Sandra Leknickienė.

Nacionalinės bibliotekos Bibliotekininkystės skyriaus vadovė dr. Rasa Januševičienė pristatė Lietuvos bibliotekų darbuotojų profesinių kompetencijų tobulinimo situaciją ir nubrėžė galimo Nacionalinės bibliotekos ir apskričių viešųjų bibliotekų bendradarbiavimo gaires artimiausiam laikotarpiui.

Apskričių viešųjų bibliotekų atstovai pristatė savo patirtis, kalbėjo apie kylančias problemas ir jų priežastis. Buvo išdėstyti lūkesčiai dėl Kompetencijų centro modelio diegimo, siūlyta suvienyti bibliotekų išteklius, siekiant sukurti sėkmingai veikiančią, kokybišką, sektoriaus poreikius atitinkančią kvalifikacijos tobulinimo sistemą.

Susitikimas suteikė puikią progą bibliotekų atstovams išdėstyti savo pageidavimus Nacionalinės bibliotekos Bibliotekininkystės skyriui. Tokie renginiai, praplečiantys Lietuvos bibliotekų bendradarbiavimo galimybes, labai pageidaujami ir artimiausioje ateityje.