Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. liepos 29 d.

Žurnalo „Tarp knygų“ 2019 m. 7–8-asis numeris: apie ką jis?

#GyvasŽodis. Visus metus rubrikos svečiai dalijasi mintimis ir prisiminimais apie Nacionalinę biblioteką, šiemet mininčią šimtmetį. Šiame numeryje renginių režisierius Dalius Abaris prisimena renovuotos Nacionalinės bibliotekos atidarymo iškilmes, svarsto apie renginių režisūros subtilybes, dabartinės bibliotekos reikšmę.

Įvykis. Asta Stirbytė pasakoja apie naujausius Evelinos Daciūtės ir Aušros Kiudulaitės paveikslėlių knygos „Laimė yra lapė“ laimėjimus – knygą įvertino Amerikos bibliotekų asociacija.

Tema: vasaros skaityklos. Vis daugiau šalies bibliotekų vasarą skaitytojus kviečia į skaityklas po atviru dangumi. Miestų parkuose, aikštėse ir paplūdimiuose skaityti šiemet gali Alytaus, Tauragės, Anykščių, Vilniaus, Kauno ir Palangos gyventojai bei svečiai. Po šias skaityklas dairosi Asta Stirbytė.

Statistika. Eglė Dikavičienė apžvelgia 2018 m. Lietuvos bibliotekų statistiką. Tendencija nesikeičia – bibliotekų tinklas toliau traukiasi.

Pokalbis. Geriausio 2018 m. jaunojo bibliotekininko vardą pelniusi Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė Edita Sėdaitytė dalijasi mintimis apie studijas, darbą bibliotekoje, įsitvirtinantį Skaitymo festivalį, kam biblioteka reikalinga jaunam žmogui ir kaip pasirinkti, ką skaityti. Kalbėjosi Vaiva Markevičiūtė.

Bibliotekų turtai. Indra Drevinskaitė-Žilinskienė atskleidžia, kaip užsimezgė Jono Meko ir Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos draugystė, kokie turtai slypi menininko bibliotekai perduotuose archyvuose.

Projektai. Trakų rajono savivaldybės viešoji biblioteka šiais metais vykdo tęstinį projektą „Migruojantis kinas 2: kino vakarai tęsiasi“, kurio metu kraštiečiai turi galimybę turiningai leisti laisvalaikį žiūrėdami kokybiškus kino filmus. Akvilė Narbutienė pristato projekto priešistorę, šių metų repertuarą, jo sudarymo principus, projekto naudą.

Biblioteka ir jos vardas. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos darbuotojos pasakoja apie didžiules bibliotekos pastangas kaupti, saugoti ir aktualizuoti A. Mickevičiaus kūrybą, pristato Mickevičianos kolekciją, susijusius renginius ir projektus.

„Tarp knygų“ – 70. Rubrika, skirta žurnalo 70-mečiui paminėti. Verčiame žurnalo numerių puslapius ir primename, apie ką rašėme per visus šiuos septynis dešimtmečius, kaip keitėsi aktualijos, temos, rubrikos, žurnalo dizainas. Šįkart – liepos ir rugpjūčio numeriai ir juose rastos įdomybės, kurias surinko Vaiva Markevičiūtė.

Žmonės ir laikas. Vytautas Smilgevičius kviečia į laiko mašiną, kurios kita stotelė – nuotykis. Straipsnyje galite pažiūrėti ir paskaityti apie Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos fonduose saugomus bilietus: viešojo transporto, įvairių automatų, kino teatro, kitų renginių. Kiekvienas jų slepia savitą istoriją, dažnai susijusią su konkrečiu žmogumi, jo išgyvenimais.

Bendraukime ir socialiniame tinke „Facebook“: Žurnalas „Tarp knygų“!

Primename, kad žurnalą galima užsisakyti visuose AB Lietuvos pašto skyriuose. Vieno numerio kaina – 2,25 Eur (plius pašto paslaugos: mieste – 0,34 ct; kaime – 0,51 ct).

Dėl žurnalo įsigijimo taip pat galima kreiptis į Nacionalinės bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) pagrindinį informacijos ir registracijos punktą (II a.) ir Leidybos skyrių (tel. (8 5) 263 9111 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Pirmame viršelyje

Lapiukas, „gimęs“ Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kūrybinėse dirbtuvėse.
Vygaudo Juozaičio nuotr.