Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugpjūčio 14 d.

Nacionalinėje bibliotekoje svarstytos glaudesnio bendradarbiavimo su Lietuvos leidėjų asociacija galimybės

Šiandien Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas kartu su generalinio direktoriaus pavaduotoju infrastruktūrai Aidu Sinkevičiumi, Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktore Viktorija Pukėnaite-Pigagiene ir Teisės ir žmogiškųjų išteklių skyriaus vadove Janina Marcinkevičiene susitiko su Lietuvos leidėjų asociacijos vykdančiąja direktore Rūta Elijošaityte-Kaikare.

Susitikime prisiminti sėkmingi Nacionalinės bibliotekos ir Lietuvos leidėjų asociacijos bendradarbiavimo atvejai, aptartos galimybės, kaip ir kokiose srityse bendradarbiavimą galima plėsti ir stiprinti ateityje. Bendrų sąlyčio taškų atrasta nemažai: tiek Nacionalinės bibliotekos drauge su partneriais vykdomo projekto „Visuomenės poreikius atitinkančios virtualios kultūrinės erdvės plėtra“ kontekste, tiek plėtojant Vilniaus knygų mugės Bibliotekų erdvės koncepciją, didinant akcijos „Metų knygos rinkimai“ efektą, organizuojant bendrus renginius, gerinant Nacionalinės bibliotekos ir asociacijos narių komunikaciją, stiprinant knygų kultūros prestižą visuomenėje ir kt.

Sutarta sudaryti bendradarbiavimo sutartį ir dialogą pratęsti jau šį rugsėjį vyksiančiame susitikime su Lietuvos leidėjų asociacijos valdybos nariais.

Lietuvos leidėjų asociacija įsteigta 1989 m., aktyvią veiklą vykdo nuo 1993 m. Įstaiga šiuo metu vienija 40 narių – ne tik akcines bendroves, bet ir specializuotus leidinius leidžiančias biudžetines ir viešąsias įstaigas. Kaip pažymima oficialiame pristatyme asociacijos interneto puslapyje, pagal galimybes Lietuvos leidėjų asociacija aktyviai bendradarbiauja tarptautiniu lygmeniu rengiant su leidybos sektoriumi susijusius teisės aktus, svarsto leidybos sektoriaus perspektyvas kultūriniu, edukaciniu ir visuomeniniu aspektu su Europos Sąjungos ir kitų pasaulio šalių leidėjų asociacijomis, vykdo lietuvių literatūros sklaidos ir populiarinimo, skaitymo skatinimo, pilietinio ugdymo projektus.