Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 21 d.

Rugsėjo 20 d. ir 22 d.: ekskursija po fotografijų parodą „Konstruoti Niujorką“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia dalyvauti ekskursijose po fotografijų parodą „Konstruoti Niujorką“ su jos kuratore Gerda Paliušyte. Sužinosite apie parodos sukūrimo principus, jos ryšius su Nacionalinės bibliotekos architektūra, menininkės Barbaros Kasten kūrybos metodus, aštuntojo dešimtmečio Kalifornijos fotografijos mokyklą ir dėl jos įtakos atsiradusių kūrinių santykį su kitais parodos eksponatais.

Grupinės parodos pavadinimas „Konstruoti Niujorką“ perimtas iš vienos iš parodos menininkių, amerikiečių fotografės B. Kasten (g. 1936) aštuntajame dešimtmetyje kurtos abstrakčių fotografijų, kuriose jungiamos analoginės fotografijos, skulptūros, scenografijos ir tapybinės raiškos galimybės serijos. Parodos menininkų ir jų kūrinių selekcija ne tik atliepia architektūrą kaip nuolat kintantį ir takų reiškinį, bet ir siūlosi tapti atsinaujinusios Nacionalinės bibliotekos, kaip architektūros objekto ir kultūros fenomeno, tąsa ir kritine jo refleksija. Dėl šių priežasčių paroda kviečia apie architektūrą galvoti ne tik estetiniu ar teoriniu, bet ir konceptualiu-poetiniu lygmeniu.

Nacionalinėje bibliotekoje fotografijų paroda „Konstruoti Niujorką“ veiks iki rugsėjo 22 dienos, Parodų salėje, III a.

Daugiau apie parodą › 

Ekskursijos po parodą organizuojamos rugsėjo 20 d. 17.30 val. ir rugsėjo 22 d. 12 val. Parodų salėje, III a. Dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›

Trumpai apie renginį

Data ir laikas rugsėjo 20 d. 17.30 val.
rugsėjo 22 d. 12 val.
Vieta Parodų salė, III a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›