Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 8 d.

Spalio 8–31 d.: Vilijos Kvieskaitės iliustracijų paroda

Ar per kasdienius rūpesčius neužmiršote, ką reiškia įkvėpti ir būti įkvėptiems? Jei mūzos, pasibaigus vasarai, pabėgo į tolimus miškus, kviečiame jas iš naujo atrasti knygų kūrėjos Vilijos Kvieskaitės iliustracijų parodoje, eksponuojamoje Vaikų ir jaunimo literatūros departamente.

Knygų vaikams iliustruotoja nuo pat mažų dienų mėgo iliustruotas vaikiškas knygas, o per 6 metus, praleistus dirbant vaikų literatūros leidykloje „Nieko rimto“, susižavėjimas dar labiau išaugo. Grafikos dizainerė V. Kvieskaitė užsiima dizainu, maketuoja, rengia spaudai knygas, iliustruoja atvirukus ir kuria įvairius aksesuarus. Greičiausiai jau esate dovanoję ar patys puošęsi menininkės sukurtais darbais, bet nesusimąstę, kas juos sukūrė. V. Kvieskaitė yra iliustravusi dvi rašytojo Beno Bėranto knygas vaikams – „Riešutortas“ ir „Baubaimė“ (leidykla „Nieko rimto“). Šias knygas skaito ne tik Lietuvos, bet ir Prancūzijos, Vokietijos vaikai.

Daugelis parodos eksponatų perteikia tokias emocijas, kurias norisi pasidėti po pagalve ir vis iš naujo sapnuoti. „Kuriant iliustracijas mane labiausiai džiugina galimybė leistis į nuotykius, lipdyti naują pasaulį, kurti veikėjų charakterius. Kviečiu ir jus pasinerti į nuotykius su „Riešutorto“ ir „Baubaimės“ personažais“, – maloniai kviečia menininkė V. Kvieskaitė.

Trumpai apie parodą

Data
spalio 8–31 d.
Laikas
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“