Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 13 d.

Vasario 11 d. ir 13 d.: Saugesnio interneto savaitės transliacijos

Ir toliau įgyvendinamas projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“. Jo vykdytojai – Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos, asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija – kviečia dalyvauti teminėje akcijoje „Saugesnio interneto savaitė“.

Vasario 11 d. 11 val. Sukčiai internete: kaip apsisaugoti?

Savo kasdienybės be interneto nebeįsivaizduojame: statistikos duomenimis, 73 proc. 16–74 metų Lietuvos internautų juo naudojasi kasdien. Dažniausiai – bendraudami, ieškodami informacijos ir naudodamiesi bankininkystės paslaugomis. Tačiau į tendencijas žvalgosi ir sukčiai, vis dažniau ieškantys patiklių aukų virtualioje erdvėje. Kokie dažniausi sukčiavimo būdai ir kaip išsaugoti budrumą? Seminaro metu ekspertai pasidalins pavyzdžiais bei patarimais. Aktyviausių žiūrovų laukia prizai, o po transliacijos – galimybė pasitikrinti įgytas žinias testu.

Transliaciją moderuos Lietuvos bankų asociacijos komunikacijos vadovė Valerija Kiguolienė.

Dalyvauja Lietuvos banko ir komercinių bankų ekspertai.

Vasario 13 d. 11 val. Sekstingas: žaidimas ar nusikaltimas?

Sekstingas (anglų k. žodžių sex ir texting junginys) – tai erotinio turinio žinučių, apnuoginto kūno vaizdų, filmukų siuntimas ar gavimas naudojantis skaitmeninėmis technologijomis. Sekstingo proveržis neatsiejamas nuo išmaniųjų įrenginių, socialinių tinklų, pažinčių programėlių progreso ir dažniausiai suvokiamas kaip simpatijos išraiška, pažinties mezgimas ar santykių išlaikymas, flirtas, žaidimas. Tai – savanoriškai siunčiamas erotinis vaizdas ar tekstas mylimam žmogui, nesitikint, kad jį pamatys kiti žmonės.  Šis bendravimo būdas itin populiarus tarp paauglių, tačiau neretai gali virsti virtualaus intymumo spąstais.

Kas nutinka, kai meilė baigiasi ir santykiams pašlijus erotiniai vaizdai yra paviešinami? Kada sekstingo „žaidimai“ gali tapti nusikaltimu? Kaip elgtis nukentėjus ir kur kreiptis pagalbos?

Transliaciją moderuos radijo laidų vedėjas Richardas Jonaitis.

Pašnekovai: VšĮ „Vaikų linija“ psichologė dr. Jurgita Smiltė Jasiulionė, Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė, Sunkaus ir organizuoto nusikalstamumo tyrimo 5-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Sergejus Chaniutko.

Seminaro transliaciją bus galima stebėti internetu (per mobiliuosius įrenginius arba kompiuterius) tiesiogiai nurodytu laiku Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanale.