Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 23 d.

„Skaitmeninė savaitė“ persikėlė į elektroninę erdvę

2020 m. „Skaitmeninė savaitė“ (angl. ALL DIGITAL Week) Europoje organizuojama kovo 23–29 d. Jos tikslas – atkreipti gyventojų dėmesį į skaitmeninių įgūdžių svarbą ir darbe, ir kasdieniame gyvenime. Tai kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija, rengiama skaitmeninių kompetencijų centruose, bibliotekose, bendruomenių centruose, mokyklose ir kitose vietose visoje Europoje. Kiekvienais metais ši akcija paskatina mažiausiai 100 tūkst. europiečių atrasti technologijas ir jų kuriamą naudą.

Šiais metais „Skaitmeninė savaitė“ persikėlė į elektroninę erdvę. Kviečiame stebėti tiesiogines transliacijas ir internetinius seminarus aktualiomis skaitmeninio ir medijų raštingumo temomis.

Kovo 24 d. 10 val. interaktyvi paskaita „Lietuvės kuriamas dirbtinis intelektas“. Sužinosite, kaip kompiuterį prakalbinti lietuvių kalba, kas yra virtualieji asistentai ir ką gali dirbtinis intelektas (lektorė Jurgita Kapočiūtė-Dzikienė).

Kovo 24 d. 16 val. internetinis seminaras „Kultūros vietovių įtraukimas į „OpenStreetMaps“ (anglų k.). Sužinosite, kaip į „OpenStreetMap“ pridėti vietoves ir puslapius, susijusius su jų vietos kultūros paveldu.

Kovo 24 d. 18 val. internetinis seminaras „Susipažinkite su „OpenStreetMap“ (anglų k.). Sužinosite, kaip galite dalyvauti kuriant žemėlapius, kaip įtraukti savo organizaciją į žemėlapį ir kaip spręsti iškilusias problemas.

Kovo 25 d. 13 val. internetinis seminaras: Nuotolinis darbas su „Microsoft Teams“ (anglų k.). Sužinosite, kaip galite suteikti savo komandai ir organizacijai įrankių produktyviai nuotolinei darbo aplinkai kurti ir gausite su tuo susijusių patarimų.

Kovo 26 d. 11 val. pokalbis „Kritiškai (ne) mąstau“. Sužinosime, kas yra tos melagingos naujienos, kaip netapti medijų įkaitais ir kaip jas naudingai panaudoti savo tikslams. Pokalbio dalyviai: Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto docentas dr. Nerijus Čepulis ir žurnalistas, žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius Aurelijus Katkevičius.

Kovo 26 d. 12 val. diskusija „Dirbtinis intelektas“. Advokatų profesinės bendrijos WINT partneris, advokatas Andrius Iškauskas ir „Argyle.io“ startuolio technologijų vadovas ir bendrakūrėjis, Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos prezidentas Audrius Zujus paaiškins, kaip pažinti dirbtinį intelektą, koks jo teisinis reguliavimas šiandien ir kaip jį panaudoti technologinei kūrybai ir pažangai. Diskusijos moderatorius Aurelijus Katkevičius.

Visą informaciją apie „Skaitmeninės savaitės“ veiklas rasite projekto „Prisijungusi Lietuva“ puslapyje. Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos kartu su partnerėmis: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.