Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 2 d.

Jūsų parama – kūrybiniams vaikų atradimams!

Mieli Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaitytojai, lankytojai ir bičiuliai, brangūs kolegos,

džiaugiamės, kad karantino metu galėjome kūrybiškai išnaudoti turimą įrangą ir sėkmingai prisidėti prie medikams skirtų skydų spausdinimo iniciatyvos. To nebūtume sugebėję padaryti be 3D spausdintuvo, esančio moksleiviams skirtose dirbtuvėse PATS SAU, ir spausdinimui skirto plastiko atsargų. Karantino metu vaikams siūlėme virtualius užsiėmimus, o mes tuo metu spausdinome skydelius medikams. Tačiau gerai žinome, kad jaunieji lankytojai nekantrauja sugrįžti ir dirbtuvėse įgyvendinti savo asmeninius projektus.

Dirbtuvėse turime vaikų kūrybiniams sumanymams įgyvendinti reikalingos įrangos, tačiau, kad galėtume patenkinti visų lankytojų norus, nuolat tenka papildyti besieikvojančias medžiagas, kurios reikalingos dirbant su naujosiomis technologijomis: 3D spausdintuvu, lazerine pjaustykle ir pan. Tad kviečiame Jus prisidėti prie vaikų kūrybinių projektų įgyvendinimo ir pervesti Nacionalinei bibliotekai dalį savo pajamų mokesčio šioms medžiagoms įsigyti.

1,2 proc. savo pajamų mokesčio mums galite skirti užpildydami prašymą (FR0512 formą) EDS portale iki 2020 m. liepos 1 d.:

  • Įrašykite Nacionalinės bibliotekos identifikacinį numerį (kodą) – 290757560 (laukelis E2).
  • Nurodykite pageidaujamą mokesčio dalies dydį (iki 1,2 proc.).
  • E5 langelyje galima nurodyti ilgesnį mokestinį laikotarpį.
  • Atkreipiame dėmesį, kad norėdami pervesti savo pajamų mokestį bibliotekai, turite būti laiku pateikę metinę pajamų mokesčio deklaraciją.

Visos šiais metais iš pajamų mokesčio gautos lėšos bus po lygiai paskirstytos vaikų kūrybingumo ugdymo projektams ir vaikų erdvinėms knygoms įsigyti.

Nuoširdžiai dėkojame!