Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 4 d.

„Taylor & Francis Group“: atvirosios prieigos el. knygos psichologijos tema

Pristatome duomenų bazės „Taylor & Francis Group“ elektroninių knygų, kurias įsigijo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, kolekciją. Šioje kolekcijoje esančios socialinių ir humanitarinių mokslų el. knygos mūsų skaitytojams pasiekiamos iš asmeninių įrenginių. Kaip tai padaryti, galite sužinoti čia.

Duomenų bazėje „Taylor & Francis Group“ galima rasti ne tik bibliotekos įsigytas el. knygas, bet ir atvirosios prieigos išteklius, kurie prieinami laisvai. Daugiau apie atvirąją prieigą skaitykite čia.

Šiandien norėtumėme pristatyti atvirosios prieigos el. knygas, kurios turėtų sudominti psichologijos mokslų specialistus, studentus ir mokslininkus, galėtų būti naudingos kitų sričių specialistams, taip pat savišvietai.

Knygos viršelisPersons and their minds : towards an integrative theory of the mediated mind / Svend Brinkmann. – London, 2018. – 152 p.

Šiuolaikiniai mokslininkai, tiriantys žmogaus protą, pasidalinę į dvi priešingas stovyklas. Vienoje remiamasi neuromokslais ir vadovaujamasi redukcionistinėmis tyrimų programomis, kitoje – atstovaujami įvairūs kultūriniai ir diskursyvūs požiūriai, nesidomint materialiąja žmogaus gyvenimo puse. Norėtumėme pristatyti S. Brinkmanno studiją, kurioje autorius siekia sujungti žmogaus smegenų tyrimus su fenomenologija, socialinės praktikos studijomis ir sukurti integruotą teoriją, jungiančią visas anksčiau minėtas sritis į vieną asmenybės teoriją. Savo tyrimui jis naudoja Romo Harré hibridinės psichologijos teoriją, papildydamas ją žiniomis apie smegenis, kūną, socialinę praktiką. Studijoje remiamasi kultūrinės psichologijos išvadomis, kad protas yra normatyvinis ir psichiniai procesai ne tik vyksta, bet ir gali būti sąmoningai atliekami daugiau ar mažiau gerai. Skaitytojas knygoje ras keletą išsamių atvejo tyrimų. Knyga gali sudominti ne tik psichologijos, bet ir filosofijos, sociologijos ir psichiatrijos sričių mokslininkus ir tyrėjus.

Knygos viršelisTechniques of social influence : the psychology of gaining compliance / Dariusz Dolinski. – London, 2016. – 196 p.

Kiekvieną dieną mes siekiame įvairių tikslų. Tam tikrose situacijose negalime apsieiti be aplinkinių pagalbos. Tuomet ir prašome jų ką nors atlikti, padaryti vieną ar kitą darbą, siekdami, kad būtų įvykdyti mūsų norai, įsakymai ar pasiūlymai. Taip pat elgiasi ir kiti mus supantys žmonės. Kada prašymai yra veiksmingi, o kokiais atvejais visiškai neveikia argumentavimas? Knygoje pateikiami socialinės įtakos metodai, kuriuos žmonės naudoja, siekdami pagerinti savo prašymų įvykdymo tikimybę. Knygoje nuosekliai pateikiami pagrindiniai tyrimai, aptariama, kada ir kokie poveikio metodai yra veiksmingi, siekiant, kad būtų galima lengviau įgyvendinti norimą tikslą. Metodus stengiamasi grupuoti, pavyzdžiui, aprašomi „nuoseklūs“ metodai ar metodai, apimantys egoistinius manipuliavimo mechanizmus (pavyzdžiui, pasitelkiant pašnekovo vardą). Dėmesio skiriama ir manipuliavimo metodams, kai prašymai grindžiami gestais, veido judesiais, vartojami tam tikri žodžiai. D. Dolinskis kiekvienu atveju aptaria jau atliktus eksperimentinius tyrimus, metodų efektyvumą, ir galimybes tą efektyvumą padidinti arba sumažinti. Knygoje gausu istorinės medžiagos ir naujausių tyrimų paralelių. Ji puikiai tiks visiems, studijuojantiems psichologiją, rinkodaros specialistams, tiems, kurie domisi socialinio poveikio metodikomis.

Knygos viršelisThe psychology of becoming a successful worker : research on the changing nature of achievement at work / Satu Uusiautti, Kaarina Määttä. – London, 2014. – 156 p.

Sėkmė darbe dažnai siejama su asmenimis, orientuotais į karjerą, aukojantiems kitas gyvenimo sritis, kad galėtų daugiau pasiekti darbe. Tačiau sėkmė gali būti apibrėžta ir kitais būdais. Tai galima sieti su jausmu, kad žinios, kompetencijos ir pasiekimai skatina vidinį poreikį dar geriau dirbti ir siekti profesionalumo aukštumų. Kas yra sėkmė darbe ir kodėl tai yra svarbu? Kaip sėkmingi įmonių darbuotojai aprašo savo sėkmę? Kaip sėkmę skatina darbas, bendruomenė, lyderystė, šeima, namai? Remiantis pozityviąja psichologijos teorija ir naujomis teorinėmis idėjomis, knygoje pateikiamas naujas sėkmės apibūdinimas, kuris remiasi įvairiomis gyvenimo sritimis. Knyga įdomi darbo, organizacijų psichologiją tyrinėjantiems, karjeros konsultavimo srityje dirbantiems skaitytojams.

Likite namuose ir saugiai naudokitės duomenų bazių teikiamomis galimybėmis.