Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 5 d.

ibiblioteka.lt: įkvepiančios istorijos

Turbūt daug kas yra skaitęs didžiulio populiarumo sulaukusią Williamo Paulo Youngo knygą „Trobelė“. Šiandien pristatome ir kitas šio autoriaus ne mažiau populiarias ir nė kiek nenusileidžiančias filosofinėmis įžvalgomis knygas.

W. P. Youngas gimė Kanadoje ir augo misionierių šeimoje. Vaikystėje ir jaunystėje jam teko patirti skaudžių nelaimių, todėl dabar su šeima gyvena dalydami žmonėms viltį. Pats autorius teigia: „Aš tikiu, kad Dievas yra meilė“, ir į pažintį su Meile bei Dievu kviečia visus savo skaitytojus.

Populiariausias autoriaus knygas galite rasti portale ibiblioteka.lt ir saugiai skaityti namuose, kompiuteryje, planšetėje ar savo telefone, visur, kur yra interneto ryšys. Primename, kad knygas portale ibiblioteka.lt galite skolintis ir skaityti 14 kalendorinių dienų, nespėjus perskaityti, šį terminą galima prasitęsti dar du kartus. Kad būtų lengviau išsirinkti įdomiausią knygą, toliau pristatome trumpus knygų siužeto aprašymus.

Linkime įdomaus ir prasmingo laisvalaikio su knyga!

Džiugi žinia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos lankytojams – Laisvalaikio skaitinių erdvėje jūsų laukia naujos didelio populiarumo sulaukusios knygos. Kviečiame atnaujintoje Laisvalaikio skaitinių erdvėje III a. pasižvalgyti po knygų lentynas. Žemiau pristatome populiariausias knygas.

Knygos viršelisWm. Paul Young. „Kryžkelės“

Kompanijos vadovas Entonis Spenseris trokšta pinigų, saugumo ir valdžios. Atsiskyręs, piktas ir paskendęs alkoholyje, jis negali užmegzti jokių prasmingų santykių.

Tačiau dabar, netikėtai kraujui išsiliejus į smegenis, komos būklės Tonis atsiduria ligoninės reanimacijoje. „Atsibudęs“ pasijunta besąs pasaulyje, kuris tartum atspindi jo sielą. Čia jis sutinka žmones, kurie, jo manymu, yra jo pasąmonės sukurtos projekcijos. Vienas iš tų žmonių yra Jėzus. Tonis besąlygiškai vykdo jų nurodymus, tikėdamasis, kad galbūt šie padės išspręsti asmenines problemas ir gauti sielos atpirkimą.

Kas privers Tonį susimąstyti ir pagaliau suvokti, kad ant apnuodytos žemės ir sudužusios širdies pamatų statė trapų kortų namelį? Ar jis turės drąsos priimti atsakingą sprendimą, kuris bent iš dalies ištaisys tą skriaudą ir neteisybę, buvusią prieš nugrimztant į komą?

Knygos viršelisWm. Paul Young. „Ieva“

„Aš nebandau perrašyti Šventojo Rašto iš moteriškos perspektyvos. Ne, elgiuosi daug blogiau. Perrašau Šventąjį Raštą iš žmogiškesnės perspektyvos. Bus tokių, kurie skaitys knygą, bet Ievos „nepastebės“, gal dėl to, kad netinkamas laikas ir savo gyvenimo kelionėje jie dar negavo kančios teikiamų dovanų, o gal todėl, kad jų išankstinis nusistatymas toks stiprus, jog jie nieko neišgirs. Bet kiekvieną žmogų ji palies labai giliai ir asmeniškai“, – teigia autorius.

„Ieva“ – pasakojimas, kuris nė vieno nepaliks abejingo. Tai istorija apie vyrų ir moterų lygybę pasaulio sukūrimo kontekste, savotiška pirmosios moters, Ievos, reabilitacija, nes Dievui mes visi ypatingi ir vertingi.

Knygos viršelis

Wm. Paul Young. „Trobelė“

Per šeimos atostogas pagrobiama jauniausia Makenzio Aleno Filipso duktė Misė. Apleistoje trobelėje Oregono laukinių miškų glūdumoje aptikti įkalčiai rodo, kad mergaitę galėjo žiauriai nužudyti. Praėjus ketveriems metams, slegiamas Didžiojo Liūdesio Makenzis gauna keistą laišką neva nuo Dievo, kuris kviečia jį savaitgaliui atvažiuoti į tą trobelę.

Nepaisydamas proto balso, vieną žiemos popietę Makenzis atvyksta į trobelę, kuri jam primena išgyventą košmarą. Tai, ką ten randa, visiems laikams pakeičia jo gyvenimą.

Pasaulyje, kuriame religija praranda svarbą, knyga ieško atsakymo į amžiną klausimą: kur žiūri Dievas, kai išgyvename skausmą? Makenzio surasti atsakymai priblokš ir galbūt pakeis jus taip, kaip pakeitė jį.

Knygos viršelis

C. Baxter Kruger. „Sugrįžimas į trobelę“

„Sugrįžimas į trobelę“ – tai daug daugiau nei „Trobelės“ paaiškinimai. C. Baxteris Krugeris narplioja daug sudėtingų „Trobelėje“ iškeltų klausimų, bet kartu pasakoja savo paties gyvenimo kelionę, įpina ir keletą savų istorijų bei per daugelį metų studijuojant sukauptų Biblijos įžvalgų.

Filosofijos mokslų daktaras C. B. Krugeris yra Trejybės žinovas ir Perichorezės tarnybos vadovas. Jis turi politikos ir psichologijos mokslų laipsnius, o filosofijos doktoratą apsigynė Škotijoje, Aberdyno universitete. Yra parašęs septynias knygas ir pamokslauja visame pasaulyje.