Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 1 d.

Rugpjūčio 1 d.: knygos „Ypatinga Lietuva“ pristatymas Palangoje

Kada, jei ne šią vasarą keliauti po Lietuvą, atidžiau patyrinėti savo kraštą? Pasidomėti unikaliomis teritorijomis, draustiniais, parkais, pažintiniais takais, apžvalgos bokštais ir kitomis įdomybėmis. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir leidykla „Terra Publica“ siūlo tai daryti tikslingai ir kviečia į knygos „Ypatinga Lietuva. Keliaujame po Lietuvos saugomas teritorijas“ pristatymą Palangos vasaros skaitykloje.

Čia knygos autorius – leidėjas, kelionių po Lietuvą ekspertas, fotografas Vytautas Kandrotas papasakos apie vertingiausias ir gražiausias Lietuvos vietas: nacionalinius, regioninius parkus, rezervatus ir jų lankytinus objektus.

Knygoje pateikiamos penkių nacionalinių parkų, trisdešimties regioninių parkų ir šešių rezervatų lankytinos vietos su maršrutų žymomis, žemėlapiais, GPS koordinatėmis ir trumpais objektų aprašymais.

„Saugomose teritorijose ne tik puoselėjamas unikalus kraštovaizdis, laukinė gamta, gamtos ir kultūros paveldo vertybės, bet ir sudaromos sąlygos jas pažinti. Saugomos teritorijos – kiekvienos šalies pasididžiavimas“, – teigia Valstybės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė. Knyga parengta bendradarbiaujant su šia tarnyba.

Maloniai kviečiame dalyvauti.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Siekdami kontroliuoti lankytojų srautus, prašome į renginį registruotis paspaudus šia nuorodą: tiny.lt/b4cg5w arba telefonu 8 646 32266. Atvykusieji turės galimybę registruotis ir vietoje.

Trumpai apie renginį

Data
rugpjūčio 1 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga 
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
atviras su registracija: tiny.lt/b4cg5w
Organizatorius
leidykla „Terra publica“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“