Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 1 d.

Rugpjūčio 1, 2 d.: geriausių ispaniškų filmų peržiūros

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį kviečiame į Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančias ypatingas ispaniškojo kino peržiūras. Kino seansų metu nukeliavę į Ispaniją gėrėsitės ispaniškais vaizdais ir daugiau susižinosite apie išskirtinę maisto gaminimo kultūrą.

Rugpjūčio 1 d. 14 val. filmo „Truman“ peržiūra

Chulianas (Ricardo Darínas) ir Tomas (Javieras Cámara) po daugelio metų susitinka praleisti kelių dienų kartu, tačiau jų pasimatymas tampa ir atsisveikinimu. Chulianui diagnozuota paskutinė vėžio stadija. Jis nutaria nesigydyti, o sutvarkyti visus svarbiausius reikalus: išdalyti savo nuosavybę, surengti savo paties laidotuves ir, svarbiausia, surasti naujus namus savo mylimam šuniui Trumanui. Šis filmas – draugystės ir meilės elegija. Šmaikštus ir nuoširdus drąsos susitaikyti su artėjančia mirtimi portretas.

Būtina registracija ›

Rugpjūčio 1 d. 16 val. filmo „Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“ peržiūra

Chaene alyvuogių aliejus ne tik esminis maisto ingredientas, bet ir gyvenimo būdas. XXI a. čia įvyko alyvuogių auginimo revoliucija: iš „Picual“, anksčiau tinkamai neįvertintos, tačiau neabejotinai embleminės krašto alyvuogės, šiandien spaudžiamas bene geriausias pasaulyje, ypač tyras alyvuogių aliejus. Filme apie patirtus iššūkius kalba alyvuogių augintojai ir garsūs šefai, kurie revoliuciją mato iš gastronomijos ir vartojimo perspektyvos. Filmas atskleidžia neatrastą mažai pažįstamo Ispanijos regiono grožį.

Būtina registracija ›

Rugpjūčio 2 d. 15.30 val. filmo „Mama“ peržiūra

Elena grįžta namo. Suskamba telefonas. Su tėčiu Prancūzijos pajūryje atostogaujantis šešiametis sūnus praneša, kad tėtis kažkur išėjo ir ilgai negrįžta. Berniukas liko vienas paplūdimyje, o telefono baterija pamažu senka. Dar keli žodžiai ir ryšys nutrūksta... Praeina dešimt metų. Pajūrio miestelyje, kur dingo berniukas, Elena sutinka jaunuolį. Šis jai primena sūnų, kurio taip trūksta. Už vaidmenį Marta Nieto buvo apdovanota kaip geriausia Venecijos kino festivalio programos „Horizontai" aktorė.

Būtina registracija ›

Visi filmai rodomi originalo kalba su lietuviškais subtitrais. Daugiau informacijos ›

Trumpai apie kiną

Data Laikas Vieta Filmas Dalyvavimas
Rugpjūčio 1 d. 14 val. Konferencijų salė, V a. „Truman“ (2015),
110 min., rež. Cesc Gay, Argentina, N-13
Būtina registracija ›
Rugpjūčio 1 d. 16 val. Konferencijų salė, V a. „Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“ (2018),
90 min., rež. José Luis López-Linares, Ispanija
Būtina registracija ›
Rugpjūčio 2 d. 15.30 val. Konferencijų salė, V a. „Mama“ (2019),
128 min., rež. Rodrigo Sorogoyen, Prancūzija, N-13
Būtina registracija ›