Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 29 d.

Nacionalinėje bibliotekoje atidaryta Inos Budrytės paroda „Sapnai kiekvienai dienai“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatyta vienos originaliausių Vilniaus menininkių – Inos Budrytės (g. 1957 m.) paroda „Sapnai kiekvienai dienai“, kurią organizavo galerija „The Room“.

„Labai džiaugiamės, kad galime pristatyti šią išskirtinę parodą, kuri puikiai įsikomponuoja į įvairiaspalvę Nacionalinės bibliotekos veiklų puokštę. Kiekvienas į biblioteką užsukęs lankytojas atras sau svarbius dalykus: muziką, kiną, knygose slypinčius kūrinius ar unikalius menininkės Inos Budrytės paveikslus“, – per parodos atidarymą kalbėjo Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Viktorija Pukėnaitė-Pigagienė.

„Labai džiaugiuosi, kad vasarą vykstantis parodos atidarymas sudomino ne tik vilniečius, bet ir atostogaujančius svečius. Su menininke I. Budryte bendraujame kelerius metus ir esame surengę jau keletą parodų. Nacionalinėje bibliotekoje pristatoma paroda yra didžiausia jos personalinė paroda. Joje eksponuojama net 90 tapybos ant popieriaus darbų ir visas pluoštas nedidelių piešinių eskizų, kuriuos prof. dr. Raminta Jurėnaitė atrinko kartu su autore“, – parodą pristatė Aurelija Remeikienė, viena iš galerijos „The Room“ įkūrėjų.

„Prieš kelerius metus I. Budrytės darbus žinojo tik pavieniai žmonės. Labai džiugu, kad per pastaruosius dešimt metų užaugo I. Budrytės gerbėjų ratas, kuris kaskart grįžta iš naujo susipažinti su subtiliais menininkės darbais. Vienos parodos užsimiršta ir nepalieka aiškių vaizdų, kas buvo pamatyta, su šia paroda, manau, taip nenutiks. Apsupti knygų bibliotekos lankytojai, mokslininkai gali susipažinti su I. Budrytės istorijomis, sapnų pasakojamais ant popieriaus“, – kalbėjo parodos kuratorė prof. dr. R. Jurėnaitė.

Parodos atidarymo metu visus susirinkusiuosius sveikino ir parodos autorė I. Budrytė.

Parodą „Sapnai kiekvienai dienai“ kviečiame žiūrėti Nacionalinės bibliotekos Parodų erdvėje, III a. Paroda veiks iki spalio 4 d.