Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 30 d.

Rugpjūčio mėnesio renginiai Palangos vasaros skaitykloje

Vasarotojų pamėgta ir sulig kiekviena diena vis gausiau lankoma Palangos vasaros skaitykla ir rugpjūčio mėnesį džiugins lankytojus prasmingais renginiais, įtraukiomis veiklomis. Taigi kviečiame visus, atostogaujančius prie  jūros, užsukti į jaukią erdvę po ąžuolu – nuobodu nebus.

Nutildžius vidinį triukšmą, aplanko ramybė ir tylus buvimo džiaugsmas. Gal tokiam susitelkimui tiktų atostogų rytmetys? Rugpjūčio pirmomis dienomis skaitykloje tęsiamos dėmesingumo valdymo praktikos,  kurių dalyviai mokysis atrasti vidinę tylą. Laukiame visų susidomėjusiųjų, tereikia atsinešti jogos kilimėlį ar minkštą patiesalą.

Skaitymo bei kelionių entuziastus ir šį mėnesį kviesime į knygų pristatymus, susitikimus su autoriais. Kelionių po Lietuvą ekspertas, fotografas Vytautas Kandrotas, pristatydamas savo knygą „Ypatinga Lietuva. Keliaujame po Lietuvos saugomas teritorijas“, papasakos apie vertingiausias ir gražiausias šalies vietas: nacionalinius, regioninius parkus, rezervatus ir jų lankytinus objektus. Knygos „Apie Afrikos žvėris ir žmones“ autorė Gabrielė Štaraitė pakvies į pažintinę kelionę po vadinamąją juodąją Afriką – tą, kuri prasideda už Sacharos dykumos. Bent mintimis apsilankykite Etiopijoje, Botsvanoje, Namibijoje, Ugandoje... O susitikimas su viena iš knygos „Vakaro istorijos Lietuvos mergaitėms: 100 įkvepiančių istorijų apie Lietuvos moteris“ autorių Viktorija Aprimaite vyks gėlių pievoje šalia skaityklos – kaip jos ten sužydės, sužinosite atvykę.

Mažuosius skaityklos draugus su tėveliais vėl kviesime tapyti ant akmenėlių, lankstyti darbelius iš popieriaus, kurti asmenines knygeles, ekslibrisus, lėlių teatro figūras, piešti fraktalus. Visos dirbtuvėms reikalingos priemonės ir  medžiagos bus suteiktos, lieka tik atvykti ir mėgautis.

Užsukę į Palangos vasaros skaityklą, visada rasite jaukią erdvę pasimėgauti puodeliu kvapios kavos ar pasmaližiauti ypatingų  skonių „Ice Dunes“ ledais. Rugpjūčio mėnesį skaityklą puoš dailininkės Vilmos Smilgienės pastelės, Rimos Baukaitės grafikos, Elenos Požėlaitės tušo ir akvarelės darbų parodos, bus tęsiamas galerijos „Apiece“ vieno eksponato parodų ciklas, veiks interaktyvi paroda „Žvilgsnis iš praeities“, kurioje bus galima apžiūrėti tarpukario asmenybių portretines nuotraukas iš Nacionalinės bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriaus fondų. Lietuvos karikatūros meistrai surengs tradicinę darbų parodą „1990– 1991 m. karikatūrose“, šiemet skirtą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui. Bus proga su šypsena prisiminti pirmuosius mūsų laisvės metus.

Žinoma, skaitykloje visada rasite naujausių periodinių leidinių lietuvių ir užsienio kalbomis, skaitomiausių pastarojo meto knygų, belaidį interneto ryšį, įkvepiančią aplinką ir paslaugias darbuotojas.