Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 16 d.

Rugsėjo 16 d.: paskaita ir diskusija „Jerzy Giedroyco idėjos XXI a. kontekste“

Šiais metais sukanka 600 metų nuo palaimintojo Mykolo Giedraičio gimimo ir 20 metų nuo Jurgio Giedraičio (Jerzy Giedroyc) mirties. Abiejų iškilių žmonių šaknys glaudžiai susijusios su Lietuva, o vienas svarbiausių jų giminės lizdų yra Videniškėse, Molėtų rajone. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos istorijos institutas ir Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas maloniai kviečia į renginį, skirtą šių dviejų asmenybių atminties aktualizavimui. 

Vyskupas dr. Algirdas Jurevičius skaitys pranešimą „Palaimintojo Mykolo Giedraičio kulto dvasingumas Lietuvoje“, o dr. Barbara Stankevič kalbės apie J. Giedroyco idėjų reikšmę XXI amžiuje. Po pranešimų vyks apskritojo stalo diskusija. Jos tema – Jerzy Giedroyco idėjos XXI a. kontekste.

Dalyvauja: politikos apžvalgininkas Vytautas Bruveris, politologai Vytis Jurkonis ir Andžejus Pukšto. Renginį moderuoja istorikas dr. Alvydas Nikžentaitis.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Prašome registruotis ir dalyvauti.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 16 d.
Laikas 17 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Organizatoriai Lietuvos istorijos institutas, Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“