Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 1 d.

Spalio 1 d.: Inos Budrytės katalogo pristatymas

Galerija „The Room“ kviečia į Inos Budrytės kūrybos katalogo „Tapyba ant popieriaus ir piešiniai. 1990–2020“ pristatymą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Renginyje dalyvauja autorė I. Budrytė, menotyrininkė prof. dr. Raminta Jurėnaitė, galerijos atstovė Aurelija Remeikienė, poetė Solveiga Masteikaitė.

Leidinyje pirmą kartą pristatomi reikšmingiausi I. Budrytės tapybos ant popieriaus darbai ir piešiniai, sukurti 1990–2020 m.

Didžioji dalis kataloge pristatomų vienos originaliausių Vilniaus menininkių I. Budrytės darbų eksponuojami parodoje „Sapnai kiekvienai dienai“, kuri veikia Nacionalinės bibliotekos Parodų salėje iki spalio 4 d.

Katalogas, atspindintis parodos struktūrą, suskirstytas į aštuonis ciklus: „Prapuolusioms katėms“, „Šachmatų klubas“, „Sudie“, „Planetos“, „Ataka“, „Apie formą“, „Vieną vasaros popietę“, „Baltas kalnas“.

Tapymas ir piešimas ant popieriaus I. Budrytei svarbūs kaip subtilus ir tuo pat metu ekspresyvus veiksmas. Išsaugodama privatumo intymumą, menininkė gali puoselėti keistuoliškumą ir drąsiai leistis tyrinėti paslaptingą gyvenimą niekieno žemėje, tarp realybės ir vaizduotės. Visose kūrinių grupėse esama autobiografinių užuominų ir filosofinių refleksijų istorijos bei žmogaus prigimties temomis. I. Budrytė savo „Sapnus kiekvienai dienai“ pasakoja su prislopintu humoro jausmu, žadindama žiūrovo poetiškų paslapčių ilgesį. Menininkė primena mums, kad vienatvė gali būti ne blogis, o dovana. Tiesa, tik tada, jei nestokoji vaizduotės.

I. Budrytės kūrybos kataloge taip pat publikuojami poetės Solveigos Masteikaitės tekstai, sukurti dailininkės paveikslų temomis.

Parodos kuratorė, katalogo teksto autorė prof. dr. Raminta Jurėnaitė.

Parodos organizatorius, katalogo leidėjas galerija „The Room“, Vilnius.

Parodos partnerė Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, kompanija „JCDecaux“.

Katalogą spausdino „Baltijos kopija“.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data spalio 1 d.
Laikas 18 val.
Vieta Parodų salė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Trukmė 1,5 val.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“