Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 14 d.

Spalio 17 d.: kūrybinės edukacinės draugų dirbtuvės „Kita forma“

Kūrybinės draugų dirbtuvės kviečia šeštadienį iš lovos pakilti anksčiau ir rytą praleisti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Domėsimės aplinkosauga bendraminčių rate ir patirsime antrinio panaudojimo džiaugsmą kurdami iš antrinių žaliavų kartu su draugais ar šeima.

Kūrybinėje erdvėje sieksime supažindinti visuomenę su aplinkai ir žmogui draugiškiausiais atliekų tvarkymo prioritetais, pirmenybę teikiant atliekų susidarymo prevencijai, pakartotiniam ar ilgalaikiam daiktų naudojimui, taip pat skatinsime dalytis įgytomis žiniomis su draugais ir artimaisiais, taip kuriant visapusiško darnaus gyvenimo būdo supratimą ir nenutrūkstamą sklaidą artimoje aplinkoje.

Tad ne tik praktiškai prisiliesime prie antrinio žaliavų panaudojimo – kursime mielas dekoracijas savo namams, bet ir prieš kiekvienas dirbtuves vyksiančiose paskaitėlėse teoriškai susipažinsime su pagrindiniais atliekų tvarkymo principais, medžiagų kilme, jų gamybos „kaina“, suprasime, kodėl svarbu jas panaudoti dar kartą. Gilinsimės į šiuolaikinio žmogaus vartojimo kultūrą, bandysime rasti tam tikro elgesio priežastis, suvokti padarinius ir ieškoti būdų, kaip paprastais žingsniais sumažinti poveikį aplinkai kas dieną, o ypač galvą susukančiu šventiniu laikotarpiu.

Draugų dirbtuvės jūsų lauks šiais rudens šeštadieniais:

  • spalio 17 d. 10–14 val. paskaita „Antrinis panaudojimas: laisvė fantazijai – laisvė namų spintelėms ir aplinkai“, liesime natūralias žvakes ir darysime žvakides jaukiems rudens vakarams;
  • lapkričio 7 d. 10–14 val. paskaita „Atliekų rūšiavimas paprastai – jis ne baubas, o draugas“, siūsime nedidelius maišelius arbatžolėms ar tiesiog biriems niekučiams sudėti.

Sekite tinklalapį kita-forma.lt arba „Facebook“ paskyrą „Kita forma“, kur rasite naujausią informaciją apie organizuojamas dirbtuves bei registracijos nuorodas. Nepamirškite užpildyti registracijos formų, nes registracija į dirbtuves – būtina!

Trumpai apie renginį

Data
spalio 17 d.
Laikas ir dalyvavimas
12 val. būtina registracija čia › (registracija baigta)
Vieta
dirbtuvės PATS SAU, I a.
Organizatoriai
„Kita forma“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu
Laikantis saugumo reikalavimų dalyvių skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.