Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 13 d.

Eseistikos konkursas „Laisvės vaikai apie laisvę“

2021 metų sausio 13-ąją minėsime jau 30-ąjį apgintos Lietuvos laisvės jubiliejų. Per kelis dešimtmečius Lietuvoje užaugo nauja laisvės karta.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras kartu su interneto dienraščiu „Bernardinai.lt“ ir leidykla „Vaga“ kviečia moksleivius į eseistikos konkursą „Laisvės vaikai apie laisvę“.

Ką jums reiškia būti laisviems? Ko iš laisvės gynėjų privalome pasimokyti? Su kokiais iššūkiais susiduriame siekdami išreikšti savo laisvę?

Kviečiame savo mintimis pasidalyti 10–12 klasių moksleivius.

Esė apimtis – iki 1000 žodžių.

Darbą siųskite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Laiške nurodykite savo vardą, pavardę, mokyklą ir klasę. Jeigu konkursui ruoštis padėjo mokytojas, nurodykite ir jo vardą bei pavardę.

Jūsų darbų lauksime iki gruodžio 20 dienos.

2021 m. sausio 6 dieną nugalėtojų sąrašas bus paskelbtas Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje ir interneto dienraštyje „Bernardinai.lt“.

Darbus vertins komisija: Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centro vadovas Matas Baltrukevičius, rašytojas, režisierius Vytautas V. Landsbergis, „Vagos“ leidyklos vyriausioji redaktorė Agnė Puzauskaitė, Lituanistikos skyriaus vyresnioji metodininkė-tyrėja Silvija Stankevičiūtė ir „Bernardinai.lt“ visuomenės temų redaktorė Kristina Tamelytė.

Geriausi darbai bus publikuojami interneto dienraštyje „Bernardinai.lt“. Jie bus skelbiami iki sausio 13 dienos.

Konkurso nugalėtojai taip pat bus apdovanoti Nacionalinės bibliotekos ir „Vagos“ leidyklos įsteigtais prizais.