Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 26 d.

Lapkričio 26 d.: knygos „Laukinė Motina Gamta“ nuotolinis pristatymas

Leidykla „Tyto alba“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į keliautojos Eglės Aukštakalnytės-Hansen knygos „Laukinė Motina Gamta“ pristatymą leidyklos „Tyto alba“ „Facebook“ paskyroje. Nuotolinį susitikimą organizatoriai transliuos tiesiogiai.

Kol negalime keliauti, kviečiame įsimintinų įspūdžių patirti ir į virtualią kelionę leistis knygos puslapiuose. Aistringa keliautoja ir akyla stebėtoja E. Aukštakalnytė-Hansen knygoje „Laukinė Motina Gamta“ atvirai ir dosniai dalijasi kelionių po pasaulio laukinę gamtą lobiais: įspūdingais susitikimais su nykstančiais gyvūnais, atjauta ir meile gamtai, pagarba žmogui ir gyvūnui, autentišku pažinimu ir nerimu dėl klimato kaitos. O įsimintinas istorijas papildo unikalios fotografijos.

Knygoje aprašoma, kaip autorė Afrikoje ieško juodojo raganosio ir dinozaurų palikuonių krokodilų, sveikinasi su Indijos džiunglių karaliais tigrais, Komodo saloje aptinka seniausią ir nuodingiausią pasaulio driežą. Netikėtai spalvingoje šiaurėje keliauja susitikti su baltųjų lokių šeimynėle, Aliaskoje išgyvena akistatą su ruduoju lokiu, o sunkiai įžengiamuose atogrąžų miškuose supažindina su artimiausiais mūsų giminaičiais primatais – kalninėmis gorilomis ir orangutanais. Pasakojimai apie laukinę gamtą paįvairinami ne tik įdomiausiais faktais ir skaičiais, bet ir vietos tautelių, išlaikiusių priešistorines tradicijas, sakmėmis ir mitais.

Pokalbį moderuoja „Tyto alba“ vadovė Lolita Varanavičienė.

Kviečiame į virtualią kelionę su nauja E. Aukštakalnytės-Hansen knyga „Laukinė Motina Gamta“

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 26 d.
Laikas 18 val.
Dalyvavimas tiesioginė transliacija
Trukmė 1,5 val.
Organizatorius leidykla „Tyto alba“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“