Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 20 d.

Dirbtuvės PATS SAU siūlo savaitgalius praleisti kūrybiškai

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lapkritį prasidėjo „Kūrybinės dėžutės iššūkio“ iniciatyva, kurią organizuoja dirbtuvės PATS SAU. Šis iššūkis – tai puiki galimybė žaismingai praleisti savaitgalius su šeima ir kurti įvairius dirbinius. Dirbtuvėse pagamintose dėžutėse – staigmenos kūrybiškiems ir smalsiems vaikams.

Iššūkio taisyklės:  

  • kantriai sekti naujienas dirbtuvių PATS SAU Facebook paskyroje (@dirbtuvespatssau) ir rezervuoti dėžutę (dėžutę galima atsiimti tik iš anksto ją rezervavus),
  • parsinešus dėžutę namo, kurti pagal iššūkio temą – tai gali būti bet kas, 
  • dalintis įspūdžiais su dirbtuvių komanda: staigmena dėžutėje ir kūrinio nuotraukomis,
  • dėžutę grąžinti į dirbtuves,  
  • laukti kito iššūkio! 

Iššūkio dėžutėse – įvairios medžiagos, iš kurių vaikai kviečiami kurti vis kitokia tema. Kiekvieną savaitę siūlomos naujos temos ir nauji iššūkiai. Šeštadieniais vyksta tiesioginės transliacijos, kuriose kūrybinių dirbtuvių komanda imasi iššūkio kartu su žiūrovais.

Jau išdalinta 10 iššūkio rinkinių. Organizatoriai pastebi, kad dėžutę atidaro ir iššūkio imasi visa šeima – taip sukuriamos mažos dirbtuvės kiekvieno namuose.  

Iššūkio idėja gimė dar per pirmąjį karantiną pavasarį. Dirbtuvių PATS SAU komanda į pasikeitusią situaciją pažvelgė optimistiškai ir kūrybiškai – tai laikas naujoms idėjoms. Taip atsirado mintis dirbtuves iš Nacionalinės bibliotekos perkelti į kiekvieno namus – sukurti siurprizą ir netikėtumą, kurį lankytojai atranda ieškodami medžiagų kūrybiškiems darbeliams. Ateityje dirbtuvių komanda ketina suartinti visus dirbinių mėgėjus virtualioje aplinkoje – dalintis įspūdžiais ir rezultatais, dalyvauti tiesioginėse transliacijose.  

Daugiau informacijos apie akciją „Kūrybinės dėžutės iššūkis“ – dirbtuvių PATS SAU Facebook paskyroje.