Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gruodžio 14 d.

Gruodžio 14 d.: mokslinis-praktinis seminaras „Prano Mašioto skaitymai. Ar knygos gydo?“

Artėjant vaikų literatūros tėvu tituluojamo Prano Mašioto (1863 12 19–1940 09 14) gimtadieniui, vaikų literatūra ir vaikų skaityba besidomintys bibliotekininkai, mokytojai, literatūrologai, leidėjai, vaikų knygų kūrėjai kviečiami į tradicinį renginį – Prano Mašioto skaitymus. Šiais metais jie vyks jau 31 kartą ir nagrinės temą „Ar knygos gydo?“

Gerokai prieš metus suplanuota seminaro tema, kaip niekada puikiai atliepia šiandienos situaciją, kai, gyvendami pandemijos sąlygomis, žmonės patiria jausmų sumaištį, pasineria į liūdesį, jaučia nerimą ar pyktį.

Seminare biblioterapija pasitelkiama kaip metodas. Knygos žeidžia ar gydo? Kaip vaikui padeda terapinių pasakų skaitymas? Kaip pasakos stiprina šeimos ryšius? Ar problemų literatūra turi gydomųjų galių? Į šiuos ir daugelį kitų klausimų bandys atsakyti mokslininkės dr. Daiva Janavičienė, dr. Laura Vilkaitė-Lozdienė, prof. dr. Ona Monkevičienė, doc. dr. Aldona Mazolevskienė, dr. Eugenija Valienė, dr. Laimutė Adomavičienė, lektorė, aktorė Kristina Savickytė ir kt.

Seminaras vyks nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje. Renginį bus galima stebėti ir tiesiogiai Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus „Facebook“ paskyroje.

Išsami seminaro programa (atsisiųsti PDF ›).

Trumpai apie transliaciją

Data gruodžio 14 d.
Laikas 9 val.
Trukmė iki 14 val.
Organizatoriai Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius
Dalyvavimas nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje, IBBY Lietuvos skyriaus „Facebook“ paskyroje
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“