Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 4 d.

Kaip lavinti bendravimo įgūdžius – skaitykite el. knygose

Naujų metų pradžia dažnam tampa įkvėpimu atversti naują gyvenimo puslapį užsibrėžiant reikšmingus tikslus: pasižadame pagaliau susirasti mėgstamą darbą, išreikšti savo gabumus ar išmokti naujų įgūdžių, sukurti visavertiškus asmeninius santykius. Sėkmės darbe ir asmeniniame gyvenime pasiekti padės geri komunikacijos ir bendradarbiavimo įgūdžiai.

Bendravimas yra svarbi mūsų asmeninio ir profesinio gyvenimo dalis – kasdien bendraujame su artimaisiais, draugais, kolegomis ir tiesiog prekybos centre ar sportuojant parke sutiktais nepažįstamais žmonėmis. Vieni esame labiau komunikabilūs, kiti – mažiau, tačiau visi pasitelkiame bendravimą siekdami atskleisti savo mintis, idėjas ir jausmus. Išlavinti komunikacijos įgūdžiai gali pagelbėti kuriant sėkmingą ir įdomų gyvenimą – kuriant darnius santykius, sprendžiant konfliktus, siekiant įtikinti pašnekovus ir susitarti dėl bendrų tikslų.

Bendravimas ne tik padeda pažinti mus kitiems, bet ir mums patiems geriau suprasti save. Tik ar daug dėmesio skiriame šiam svarbiam įgūdžiui lavinti?

Kaip ugdyti bendravimo įgūdžius, iškalbą, lavinti gebėjimą suprasti kitus ir netgi kūno kalbą – naudingų patarimų ir veiksmingų metodų rasite portalo ibiblioteka.lt elektroninėse knygose.

Knygos viršelis

J. Salome „Bendravimo menas“

Vienas mūsų gyvybiškiausių, karščiausių siekių – jaustis susijusiam su platesne visuma, būti pripažintam, turėti tapatybę, priklausyti bendruomenei. Bendrauti, palaikyti ryšį, dalytis – regis, pasaulyje nėra nieko svarbesnio. Tačiau yra viena problema – dažnai bendravimo meno nesimokome. Siekiantys lavinti bendravimo įgūdžius šioje knygoje ras patarimų, kaip geriau pažinti save ir kitus, išreikšti jausmus, ne tik klausytis, bet ir išgirsti pašnekovą.

Knygos viršelis

J. Messinger „Slapti kūno pranešimai. Ką atskleidžia jūsų gestai“

Sukate garbaną tarp pirštų, netikėtai suneriate rankas už nugaros, juokdamiesi suimate nosį dviem pirštais, audringai kalbėdami pakeliate rodomąjį pirštą į viršų, klausotės pašnekovo pasirėmę galvą plaštaka ar uždengę lūpas pirštu – tada apie jus tikrai galima nemažai pasakyti. Juk kiekvienas mūsų judesys reaguoja į bendrą psichologinę atmosferą, perteikia emocijas ir išreiškia asmenybės tipą. Knygoje rasite įdomios informacijos, kurią galėsite panaudoti stebėdami ir kitus, ir save patį.

Knygos viršelis

J. Navarro, T. S. Pointer „Daugiau nei žodžiai: FTB agento patarimai, kaip greitai ir teisingai suprasti kūno ženklus“

Knyga skirta siekiantiems įgyti pasitikėjimo savimi ir priimti karjeros iššūkius. Perpratę nežodinės komunikacijos priemones, išmoksite perskaityti kūno kalbą, sukurti gerą pirmą įspūdį ir parodyti pasitikėjimą savimi, sužinosite, ką įvairūs įpročiai ir netgi elektroniniai laiškai sako apie žmones.

Knygos viršelis

D. Carnegie „Pakilk ir prabilk! Kaip tapti puikiu oratoriumi – meistriškumo paslaptys“

Puikų oratorių atpažįstame vos tik jį išgirdę. Atrodo, kad toks žmogus turi išskirtinių savybių – pasitikėjimo savimi, charizmos, iškalbingumo, erudicijos – kurių stokoja likusieji. Tačiau gebėjimas gerai kalbėti prieš kitus yra ne dovana, o įgūdis. Tai reiškia, kad kiekvienas gali to išmokti. Knygoje rasite patarimų, kaip tapti susitvardančiu, nepriekaištingu, meistrišku oratoriumi. Atskleidžiami metodai, kuriuos sėkmingai naudojo daugybė puikių oratorių per visą žmonijos istoriją.

Knygos viršelis

H. Fexeus „Šeštasis jausmas: bendravimo menas – ką ir kaip pasakome be žodžių“

Šioje knygoje šmaikščiai kalbama apie neverbalinį bendravimą, įtaką, empatiją ir patariama, kaip pagerinti savo bendravimo įgūdžius. Rasite patarimų, kaip sukurti visaverčius santykius. Knyga atskleidžia, kaip elgiasi lyderiai, kokius santykius jie kuria, kaip sugeba uždegti aplinkinius savo idėjomis ir užgesinti konfliktus dar šiems neįsiplieskus.

Knygos viršelis

S. Cain „Tyla: introvertų galia pasaulyje, kuris nesiliauja kalbėjęs“

Mažiausiai trečdalis žmonių, kuriuos pažįstame, yra introvertai. Žmonės, kurie labiau mėgsta klausyti nei kalbėti, yra inovatyvūs ir kūrybingi, bet negali pakęsti savireklamos. Jie mieliau dirba vieni nei komandoje. Nors neretai tokie žmonės lieka nepastebėti, kaip tik introvertams turėtume būti dėkingi už daugelį nuostabiausių visuomenės laimėjimų. Nemenka dalis didžiausių idėjų, meno kūrinių, išradimų, atsirado tylių ir intelektualių žmonių, mokančių įsiklausyti į savo vidinį pasaulį ir iškelti jame glūdinčius turtus, pastangomis. Autorė kelia klausimus, kodėl šiais laikais verslo pasaulyje priverstinis bendradarbiavimas yra keliamas aukščiau už inovacijas, kodėl taip dažnai yra nuvertinamos introvertų lyderystės savybės.