Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2021 m. lapkričio 9 d.

Lapkričio 15–19 d. – Šiaurės šalių literatūros savaitė Nacionalinėje bibliotekoje

Lapkričio 15–19 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka vėl kviečia skaitytojus prisijungti prie tradicinių tapusių Šiaurės šalių literatūros savaitės renginių. Šiaurės šalių literatūros savaitė – jau trečią dešimtmetį vykdomas kultūros projektas, kurio tikslas puoselėti garsinio skaitymo ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją, populiarinti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo. Projektas kasmet įtraukia daugybę institucijų iš Šiaurės ir Baltijos regiono.

Šiųmečių skaitymų tema – svajonės ir ilgesys. 2021-ieji – socialinio atstumo ir uždarytų šalių ir miestų metas, tačiau svajonės ir ilgesys mus jungia ir vienija nepaisant visų ribojimų. Mes svajojame ir ilgimės skirtingų dalykų, tačiau išgyvenimai mus vienija. Literatūra ir istorijos leidžia mums nuklysti į svajones, o pandemijos metu tai tapo ypač svarbu. Todėl ir Šiaurės šalių literatūros savaitė šiemet kviečia pokalbiams apie svajones ir ilgesį.

Tamsiausiu metų laiku uždegsime švieseles ir skaitysime. Tai pagrindinė Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja. Tuo pačiu metu įvairiomis kalbomis Šiaurės ir Baltijos šalyse daugiau kaip 2000 vietų skaitysime ištraukas iš Šiaurės šalių autorių knygų.

Lapkričio 15–19 d. mažuosius skaitytojus, priešmokyklinukus ir pirmokus, kviesime į garsinius skaitymus, kurių metu pasakosime apie Šiaurės šalis ir jų literatūrą, aptarsime svajonių ir ilgesio temas, perskaitytų knygų turinį ir iliustracijas.

Antrų penktų klasių moksleivius kviesime susipažinti artimiau su Šiaurės šalimis ir jų autoriais, aptarti svajonių ir ilgesio temas, kurti bendras istorijas bei dalintis patirtimi.

Šeštų ir vyresnių klasių moksleiviai galės rungtis viktorinoje apie Šiaurės šalių literatūrą, istoriją ir geografiją.

Į garsinius skaitymus kviečiame rytais 10 val., o į kitas veiklas nuo 11 val. Grupėms būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.

Renginiai vyks Vaikų ir jaunimo literatūros departamente, I a., 103 kab.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.