Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. sausio 3 d.

Duomenų bazės „Medici.tv“ klasikinės muzikos lobiai – Nacionalinės bibliotekos lankytojams

Duomenų bazė „Medici.tv“  – vienas didžiausių pasaulyje, išskirtinės kokybės klasikinės muzikos vaizdo įrašų ir tiesioginių koncertų ir spektaklių transliacijų šaltinis. Tiesiogiai transliuojami legendinių atlikėjų koncertai, geriausių pasaulio muzikų meistriškumo kursai, istoriniai dokumentiniai įrašai, garsiausių operos ir baleto teatrų spektakliai, išskirtinių džiazo asmenybių koncertų vaizdo įrašai – visas šis lobynas nuo šiol tampa prieinamas Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos lankytojams.

„Medici.tv“ kasmet tiesiogiai transliuoja daugiau nei 150 koncertų iš prestižinių viso pasaulio koncertų salių ir muzikos festivalių (Karnegio salės (Carnegie Hall), Londono karališkosios koncertų salės (London Royal Festival), Berlyno „Konzerthaus“ salės (Konzerthaus Berlin), Verbjė festivalio (Verbier Festival), Liucernos festivalio (Lucerne Festival) ir kt.). Tiesioginių transliacijų kalendorius sudaromas ir skelbiamas iš anksto, o artimiausias koncertas, kurį galės stebėti ir Nacionalinės bibliotekos lankytojai, įvyks sausio 6 d. – sero Simone’o Rattle’o diriguojamas Londono simfoninis orkestras atliks Jeano Sibelijaus, Bélos Bartóko kūrinius.

Be klasikinės muzikos transliacijų, „Medici.tv“ kviečia žiūrėti džiazo koncertų vaizdo įrašus. Tai aukštos kokybės istorinių koncertų įrašai, gyvi festivalių koncertai ir daug kitų įspūdingų džiazo muzikos įvykių.

„Medici.tv“ prieinama anglų, rusų, ispanų ir prancūzų kalbomis.

Kaip prisijungti prie duomenų bazės „Medici.tv“:

Kai esate Nacionalinėje bibliotekoje: „Medici.tv“ duomenų bazę galite pasiekti prisėdę prie bet kurio skaityklose esančio kompiuterio ir paspaudę šią nuorodą.

Kai norite prisijungti iš namų ar bet kurios jums patogios vietos: Nacionalinėje bibliotekoje registruotiems lankytojams „Medici.tv“ pasiekiama jungiantis per šią nuorodą: proxy.lnb.lt/login. Atsidarę puslapį, įveskite tik skaitytojo pažymėjimo numerį ir mėgaukitės klasikinės muzikos transliacijomis.

Malonių peržiūrų!