Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. sausio 6 d.

15-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis „Industrijos dienos“

Sausio 14–15 d. vyksiantis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis tradiciškai pasiūlys ne vien mėgautis filmais – kino industrijos profesionalai laukiami meistriškumo seminaruose, pokalbiuose, individualiose konsultacijose ir specialiosiose filmų peržiūrose.

Šiemet daugiausia dėmesio bus skiriama kino komunikacijos, tvarumo ir kūrėjų profesionalizavimo temoms. Pranešimai bus skaitomi anglų kalba.

Sausio 14 d.

Konferencijų salė, V a. Būtina išankstinė registracija.

11.00–12.30 val. „Kino filmų rinkodara žaliems“

Rita Stanelytė („Mata Hari Comm“, Lietuva)

Tu žinai viską apie savo filmą, todėl pasistenk, kad jis išsiskirtų ir būtų matomas bei atpažįstamas. Paprasti būdai ir priemonės, kaip tau pačiam įtvirtinti savo filmą rinkoje.

14.00–15.30 val. „FYI on the Oscars with Ouat Media“

Inga Diev („Ouat Media“, Kanada)

16.00–17.30 val. diskusija „Tvarumas kino industrijoje: nuo ko pradėti?“

Dalyviai: Lineta Mišeikytė („Baltic Film Services“), Laimonas Ubavičius (Lietuvos kino centras), Jūratė Pazikaitė (Vilniaus kino biuras), Irma Pužauskaitė („Directors Lab“)

Moderuoja Marija Razgutė („M-films“)

Tvarumas kino projektuose šiandien traktuojamas kaip neišvengiamybė. Nebėra klausimo, ar jis reikalingas, – diskutuojama, nuo ko pradėti ir kokie tinkamiausi žingsniai bei geriausi tvarumo principai gali būti integruojami į kino srities veiklas.

18.00–19.30 val. Specialioji trumpametražių filmų programa „Europos istorijos“

Šios programos filmai kalba globaliomis jaunajai Europos kūrėjų kartai aktualiomis temomis: karinių konfliktų pasekmes žmonėms ir gamtai, šiuolaikinės motinystės iššūkius, kvestionuoja rėmus, į kuriuos moterys buvo spraudžiamos anksčiau ir ko iš jų tikimąsi dabar. Tai patyrusių Europos kino gamybos kompanijų ir naujų talentų bendradarbiavimo rezultatas, jų įgyvendinimą parėmė ES programa „Kūrybiška Europa“ MEDIA. Programą pristato „Kūrybiškos Europos“ MEDIA biuras Lietuvoje.

Programos trukmė: 75 min.

Cenzas: N-16

Filmai rodomi su lietuviškais ir angliškais subtitrais.

Kino salė, V a.

14.00–16.30 val. Individualios konsultacijos su komunikacijos eksperte Rita Stanelyte („Mata Hari Comm“, Lietuva)

Individualūs susitikimai su naujausių lietuviškų trumpametražių filmų atstovais, bus aptariamas filmo komunikacijos ir rinkodaros planas.

Būtina išankstinė registracija.

Sausio 15 d.

Konferencijų salė, V a.

10.30–12.30 val. „Kino kūrėjų profesionalizavimas: ką veikia talentų agentai?“

Anna Rozalska, Tarik Hachoud, Aleksandra Aleksander („Match and Spark“, Lenkija)

Ką veikia talentų agentai, kaip jie padeda prodiuseriams ir kino kūrėjams? Šis ir dar daug klausimų ir atsakymų apie talentų agento vaidmenį kino kūrėjų profesiniame kelyje bus apžvelgta kartu su talentų vadybininkais Anna Rozalska, Tariku Hachoudu ir Aleksandra Aleksander iš „Match and Spark“ (Lenkija), kurie atstovauja 65 filmų kūrėjams. Tokiems, kaip „Oskarui“ nominuotas operatorius Lucas Zal (filmai „Aš galvoju apie dalykų pabaigą“, rež. Charlie Kaufman, ir „Šaltasis karas“, rež. Paweł Pawlikowski).

14.00–15.30 val. Diskusija „Kodėl kino kūrėjų agentai yra naudingi audiovizualinei rinkai?“

Dalyviai: Anna Rozalska, Tarik Hachoud, Aleksandra Aleksander („Match and Spark“, Lenkija)

Moderuoja: Irma Pužauskaitė („Directors Lab“, Lietuva)

Bus ieškoma atsakymų, kodėl talentų agentų veikla yra naudinga ir reikšminga audiovizualinėje industrijoje ir kaip agentai galėtų daryti teigiamą įtaką kino kūrėjų profesionalumui Lietuvoje.

Kino salė, V a.

15.30–17.30 val. Individualios konsultacijos su „Match and Spark“ atstovais

Individualūs susitikimai su talentų agentūros „Match and Spark“ atstovais – Anna Rozalska, Tariku Hachoud, Aleksandra Aleksander. Agentūros atstovai pasidalins praktine informacija, kuo agentai gali būti naudingi kino kūrėjų profesiniame kelyje.

Būtina išankstinė registracija.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galiojantį galimybių pasą arba kitą jam prilygintą dokumentą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.