Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. liepos 11 d.

„Taylor & Francis Group“ el. knygų kolekcija papildyta naujomis knygomis

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įsigijo naujų „Taylor & Francis Group“ elektroninių knygų. Skaitytojams siūlome el. knygų ekonomikos, politikos, filologijos, menų, religijos, istorijos, teisės, filosofijos ir kitomis temomis.

Keletą naujų knygų pristatome plačiau.

Knygos viršelis

„Smart Tourism Destination Governance“

Knygoje pateikiama išmaniojo turizmo valdymo ir su juo susijusių iššūkių apžvalga ir analizė. Ją sudaro trys dalys: naujos turizmo krypčių valdymo formos poreikis, išmanus požiūris įveikiant turizmo krypčių valdymo iššūkius ir išmaniojo turizmo krypčių valdymo projektavimas, siekiant tvarumo, konkurencingumo ir atsparumo. Leidinys naudingas tiek turizmo tyrinėtojams, tiek su turizmo sritimi susijusius sprendimus priimantiems asmenims, taip pat siekiantiems praplėsti savo akiratį skaitytojams ir daugiau sužinoti apie išmaniojo turizmo krypčių valdymo galimybes.

Knygos viršelis

„IT Governance and Information Security“

Informacinių technologijų (IT) valdymas yra viena geriausių išteklių optimizavimo strategijų, kurioje dominuoja informacija, naujovės ir įmonių lenktynės dėl našumo. Pagrindinės šio leidinio temos yra IT valdymo vadovai ir praktika, IT paslaugų valdymas, debesų kompiuterija, informacijos saugumo valdymas ir brandos sistemos. Knygos autoriai dalijasi patirtimi, kad padėtų vartotojams tinkamai naršyti šiandienos interneto erdvėje ir imtis reikalingų veiksmų siekiant įvertinti įmonės IT valdymo ir informacijos saugos įgūdžius, paruošti organizaciją išlikti, klestėti ir apsaugoti svarbiausius įmonės duomenis.

Knygos viršelis

„Positive Psychology“

Knyga apima pagrindines pozityviosios psichologijos temas: gerovę, stipriąsias charakterio savybes, optimizmą, dėkingumą, malonų elgesį, dėmesingumą, emocinį intelektą, kūrybiškumą, gebėjimus, išmintį, kruopštumą, savigarbą ir teigiamus santykius. Šis jau trečias knygos leidimas yra visiškai atnaujintas pagal šios srities mokslinių tyrimų plėtrą. Tai itin vertingas šaltinis psichologijos ir susijusių disciplinų studentams bei dėstytojams, įskaitant ir socialinio darbo, slaugos, mokymo, konsultavimo ir psichoterapijos specialistus.

Knygos viršelis

„A Dictionary of the European Union“

Šis unikalus duomenų rinkinys pateikia glaustas apibrėžtis ir paaiškinimus, susijusius su įvairiais Europos Sąjungos aspektais. Žodyne aiškinama su Europos Sąjunga susijusi terminija, apibūdinami jos institucijų, valstybių narių, užsienio santykių, politikos programų, sutarčių reikšmė, asmenybių vaidmuo. Žodyne yra daugiau nei 1000 apibrėžčių, paaiškinami akronimai bei santrumpos. Tai puikus leidinys norintiesiems sužinoti dar daugiau apie Europos Sąjungą.

Elektroninių knygų, kurių visą tekstą gali skaityti mūsų registruoti vartotojai, sąrašą rasite čia.

El. knygas galima atsisiųsti į asmeninį IT įrenginį arba skaityti internetu. Norėdami skaityti el. knygas namuose, prisijunkite nuotoliniu būdu. Vartotojo vardas – skaitytojo pažymėjimo numeris. Slaptažodžio įvesti nereikia.

Prisijungus atsivers Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašas, kuriame

rasite „Taylor Francis eBooks“. Paspaudus šią nuorodą, atsivers „Taylor & Francis Online“ puslapis, kuriame ieškokite konkretaus leidinio iš pateikto el. knygų sąrašo.

Malonių atradimų.