Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2022 m. rugpjūčio 8 d.

Kviečiame susipažinti su naujausiais Tarptautinio valiutos fondo leidiniais

Tarptautinis valiutos fondas (TVF), suteikdamas nemokamą prieigą prie eLibrary duomenų bazės, skelbia išsamų TVF vykdytų tyrimų ir surinktų duomenų archyvą nuo 1946 metų, kuris nuolat pildomas. TVF eLibrary turi daugiau nei 21 tūkst. leidinių, ataskaitų ir darbinių dokumentų.

Duomenų bazės archyve rasite pažangiausių tyrimų medžiagą ir analizę apie įvairias pasaulio šalis, jų ekonomiką bei finansus. Medžiaga galima remtis rašant įvairius darbus ir atliekant tyrimus. TVF elektroninėje bibliotekoje lengva naršyti ir patogu naudotis intuityvios ir suasmenintos paieškos funkcijomis, platformoje integruoti citavimo ir anotavimo įrankiai. Vartotojai leidinius gali skaityti bibliotekoje ir namuose, atsisiųsti PDF ir ePUB formatais, spausdinti bei dalintis kitose platformose.

Siekdami skleisti informaciją apie TVF ir jo dokumentus, jūsų patogumui pateikiame TVF atvirosios prieigos visateksčių, rekomenduojamų leidinių sąrašą. Čia rasite informacijos makroekonomikos, globalizacijos, technologijų plėtros, prekybos, demografijos, besivystančių rinkų, skurdo mažinimo ir kitais klausimais.

Naujausius ir kitus TVF leidinius rasite Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos interneto svetainėje pasirinkę nuorodą Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Tarptautinių organizacijų leidiniai › IMF eLIBRARY.

Europos Sąjungos, Pasaulio banko atvirosios prieigos žinių saugyklos, Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO), Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) bei kitų tarptautinių organizacijų leidinius galite skaityti čia.

Siūlome susipažinti su keliais leidiniais:

viršelis 1For Whom the Bell Tolls: Climate Change and Inequality

Klimato kaita yra mūsų laikų iššūkis ne tik ekonomikai bei finansų stabilumui – ji daro poveikį ir susidarančiam pajamų skirtumui. Šiame darbe pateikiama naujų įrodymų apie ryšį tarp klimato kaitos ir pajamų nelygybės, analizuojami 1955–2019 metų laikotarpio duomenys iš 158 šalių. Parodoma, kad didėjantis klimato kaitos pažeidžiamumo koeficientas yra statistiškai reikšmingas besivystančioms šalims, daugiausia dėl jų silpnesnio gebėjimo prisitaikyti prie klimato kaitos ir ją švelninti.

 

viršelis 2PIMA Handbook. Public Investment Management Assessment, 1st Edition

Šis vadovas skirtas tiems, kurie dalyvauja viešųjų investicijų valdymo projektuose arba domisi viešųjų investicijų valdymo plėtros aspektais. Knyga naudinga valstybinių institucijų finansinės plėtros darbuotojams, Tarptautinio valiutos fondo specialistams ir visiems, norintiems suprasti viešųjų finansų valdymo niuansus, susipažinti, kaip kuriamos valstybinės finansavimo sistemos ir kaip jos veikia praktikoje.

 

viršelis 3IMF Engagement on Pension Issues in Surveillance and Program Work

Tarptautinis valiutos fondas vis dažniau prisideda prie politinių konsultacijų valstybinių pensijų klausimais teikimo. Šiuose techniniuose užrašuose pateikiamos gairės, kaip įvertinti pensijų sistemų tvarumą ir efektyvumą. Leidinio sudarytojas pabrėžia, kad pensijų sistemų kūrimas ir reformos turėtų būti organizuojamos tokiu būdu, kad nesukeltų nepageidaujamo poveikio kitose politikos srityse, įskaitant mokesčių sistemą, sveikatos draudimą, vyresnio amžiaus darbuotojų dalyvavimą darbo rinkoje ir pan. Taip pat akcentuojami konkrečios šalies socialiniai ir ekonominiai tikslai bei suvaržymai, galintys nulemti, ar pensijų reforma yra sėkminga.