Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. sausio 20 d.

Eseistikos konkursas „Kaip aš noriu pakeisti pasaulį?“

Daugelis šiemet mokyklą baigsiančių abiturientų gimė jau Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą. Naujoji karta augo laisvoje ir europietiškoje Lietuvoje, turi savitą požiūrį į pasaulį ir jo problemas.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras kartu su interneto dienraščiu „Bernardinai.lt“ ir leidykla „Tyto alba“ kviečia moksleivius dalyvauti eseistikos konkurse „Kaip aš noriu pakeisti pasaulį?“.

Kokia pasaulio problema labiausiai neramina? Ką reikėtų pakeisti, kad gyvenimas mūsų planetoje būtų geresnis? Kokių savybių ir įgūdžių man reikia, koks norėčiau tapti, kad gebėčiau tobulinti pasaulį?

Kviečiame 10–12 klasių moksleivius pasidalyti savo mintimis.

Esė apimtis – iki 1000 žodžių.

Darbą siųskite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Laiške nurodykite savo vardą, pavardę, mokyklą ir klasę. Jeigu konkursui rengtis padėjo mokytojas, nurodykite ir jo vardą bei pavardę.

Konkursui atsiųsti darbai be organizatorių sutikimo negali būti viešai skelbiami iki 2023 m. kovo 20 d.

Darbų lauksime iki 2023 m. vasario 25 d. Konkurso nugalėtojai bus paskelbti 2023 m. kovo 11 d. Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje ir interneto dienraštyje „Bernardinai.lt“.

Darbus vertins komisija: komiksų autorė Miglė Anušauskaitė, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centro vyriausiasis tyrėjas Matas Baltrukevičius, interneto dienraščio „Bernardinai.lt“ laikinoji vyriausioji redaktorė Jurgita Jačėnaitė, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centro vyriausioji tyrėja Ieva Šimanauskaitė ir leidyklos „Tyto alba“ direktorė Lolita Varanavičienė.

Geriausi darbai nuo 2023 m. kovo 13 d. bus publikuojami interneto dienraštyje „Bernardinai.lt“.

Konkurso nugalėtojai ir jiems pasirengti padėję mokytojai bus apdovanoti leidyklos „Tyto alba“ ir Nacionalinės bibliotekos įsteigtais prizais