Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Paroda „Kelias į laisvę“

2021 m. spalio 18 d. – lapkričio 8 d.

Spalio 18 d. – lapkričio 8 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje – paroda „Kelias į laisvę. Nepriklausomi leidiniai okupuotoje Lietuvoje ir už jos ribų“.

Tiesmukiškai nuoširdūs straipsniai, įrašai apie nusikaltimus ir žmogaus teisių pažeidimus, kuriuos Sovietų Sąjungos valdžia stengėsi nuslėpti, ir vilties pojūtis – visa tai parodoje „Kelias į laisvę“.

Vienas iš svarbiausių elementų, padėjusių ginti žmogaus teisių aktyvistus, informuoti Vakarus apie politinių kalinių areštus ir kovą už laisvę Sovietų Sąjungoje, buvo nepriklausoma spauda, laikraščiai, dokumentai, fotografijos ir vaizdo įrašai.

Parodoje susipažinsite su „Samizdat“ spaudos keliais ir apžiūrėsite anksčiau nematytus visos Sovietų Sąjungos nepriklausomos spaudos maketus.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos parodose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į parodas neįleidžiami. Lankytojams privaloma dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie parodą

Data
spalio 18 d. – lapkričio 8 d.
Laikas
Nacionalinės bibliotekos darbo laiku
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a., 237 kab.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai
Andrejaus Sacharovo demokratijos plėtros tyrimų centras
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Vokietijos ambasada Vilniuje, Vytauto Didžiojo universitetas