Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Parodų archyvas

Fotografijų paroda „Įrašai atmintyje: propilėjų restauravimo akimirkos“

Ar kada susimastei apie žmogaus vaidmenį dideliuose restauracijos projektuose? Graikijos Respublikos ambasada bendradarbiaudama su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka pristatys fotografijų paroda „Įrašai atmintyje: propilėjų restauravimo akimirkos“, kurioje vaizduojamas neužmirštamas žmonių indėlis restauruojant iškilų monumentą.

Propilėjų restauravimo darbai baigėsi 2015 metais ir nuo tada jų fotografijų archyvas, kurtas ir kauptas pastaruosius tris dešimtmečius, yra prieinamas visuomenei. Jį sudaro apie 17 600 nespalvotų fotografijų, 8200 spalvotų skaidrių ir 12 000 skaitmeninių nuotraukų. Visos jos buvo suregistruotos ir įrašytos į Akropolio paminklų konservavimo komiteto (ESMA) ir Akropolio restauravimo tarnybos (YSMA) duomenų bazes, taip sudarant didžiulį ir vertingą dokumentų archyvą. Nuotraukose aiškiai ir kruopščiai užfiksuoti dideli propilėjų restauravimo darbai.

„Parodoje pasirinktas nelinijinis pasakojimo būdas, rodantis įvykių tėkmę, kuri greičiau atkuria akimirkas iš kasdienio gyvenimo darbo vietoje ir per jas atskleidžia žmonių vaidmenį dideliuose restauracijos projektuose. Atrinktos nuotraukos atskleidžia ir parodo žmogaus indėlį, o medžiaga, suskirstyta į septynias temines grupes (pasiaukojimas, triūsas, bendradarbiavimas, užsidegimas, susižavėjimas, išradingumas, bičiulystė), nušviečia įvairius kasdienio gyvenimo aspektus ir atskleidžia emocijas, iškaltas mūsų atmintyje“, – teigė Akropolio restauravimo centro direktorė Vasiliki Eleftherio.

2016 metais paroda buvo pristatyta Atėnuose, o po metų (2017 m.) – Tino saloje. Dabar paroda „Įrašai atmintyje“ pasiekė Lietuvą. Graikijos kultūros ir sporto ministerija ją pristato kaip Graikijos Respublikos ambasados indėlį į Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo 100-mečio minėjimą.

Trumpai apie parodą:

Data liepos 30 d. – rugsėjo 30 d.
Laikas bibliotekos darbo laiku
Vieta atrijus, V a..
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai Graikijos Respublikos ambasada