Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

„Lėtoji fotografija“ pristato: kalitipija ir platinotipija

2021 m. balandžio 8 d. 18.00 val. – 18.30 val.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Medijų dirbtuvės ir projektas „Lėtoji fotografija“ tęsia nuotolinių renginių ciklą apie fotografiją. Ketvirto susitikimo metu kviesime pažinti platininės spaudos ir kalitipijos technikas.

Šiais laikais fotografija mus lydi kiekviename žingsnyje, galime fotografuoti telefonu, kompiuteriu ir kitais prietaisais. Ciklo organizatoriai primena fotografijos istoriją, supažindina su senosiomis technologijomis, unikaliais fotografinio vaizdo kūrimo būdais ir įvairiais kūrybiniais projektais – parodomis, instaliacijomis, performansais.

Medijų dirbtuvėse vėl lankysis fotomenininkas Saulius Paukštys, jis plačiau pristatys projektą „Lėtoji fotografija“.

Fotografijos entuziastas, tyrinėtojas ir eksperimentuotojas Vilijus Žagrakalys papasakos apie kalitipijos ir platininės spaudos procesus, pademonstruos, kaip šie procesai vyksta, papasakos apie tokios fotografijos niuansus.

Platinos spaudiniai, dar vadinami platinotipija, yra fotografiniai spaudiniai, pagaminti monochrominio spausdinimo proceso metu, naudojant platinos junginius. Platinos spaudiniai yra patvariausi iš visų fotografijos technikų. Platinotipija pasižymi labai subtiliais atspalviais, jai būdingas didelis tonų diapazonas. Reikalingas chemines medžiagas fotografai siunčiasi iš užsienio, nes Lietuvoje jų įsigyti nėra kur. Brangiausios nuotraukos, galinčios išlikti net 200 metų, gaminamos su platina.

Renginio plakatui panaudota nuotrauka iš „Lėtosios fotografijos“ interneto puslapio.

Kviečiame jungtis ir žiūrėti.

Trumpai apie transliaciją

Data
balandžio 8 d.
Laikas
18 val.
Trukmė
30 min.
Vieta
tiesioginė transliacija
Partneris
„Lėtoji fotografija“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame