Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Poezijos rytmetis: susitikimas su Dainiumi Gintalu

2022 m. gegužės 20 d. 11.00 val. – 12.00 val.

Gegužės 20 d. 11 val. kviečiame į susitikimą su poetu Dainiumi Gintalu. Renginys vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje I aukšte. Būtina išankstinė registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561.

Pavasarį, kai medžiai apsipila lapais, ateina metas poezijai. Visiems: begemotams ir varlėms, rupūžėms ir varanams, varnoms ir varvekliams, upei ir betonui, suaugusiems ir vaikams.

Poezijos rytmetyje su poetu Dainiumi Gintalu svarstysime, kas yra poezija, ar poetas drąsus žmogus, ragausime ajerų kisieliaus, žongliruosime žodžiais, miklinsime liežuvius ir fantaziją. Turėsime progą paklausti visko, kas gali būti susiję su eilėraščio atsiradimu, pasiklausyti paties autoriaus skaitomos kūrybos.

Poetas, vertėjas, libretų autorius, literatūros ir meno kritikas Dainius Gintalas yra dviejų poezijos knygų vaikams autorius – „Duokit kelią begemotui!!!“ (Žalias kalnas, 2019) ir „Ajerų kisielius, arba varnos, varvekliai, varanai ir varlės“ (Žalias kalnas, 2021). Abi knygos – tai smagūs literatūriniai nuotykiai, pilni vaizduotės šėlsmo, lengvo absurdo ir komiškų paradoksų.

Knyga „Duokit kelią Begemotui!!!“ pretendavo į Aldonos Liobytės premiją už reikšmingiausią metų debiutą, o knygai „Ajerų kisielius, arba varnos, varvekliai, varanai ir varlės“ skirta Prano Mašioto premija. Tarptautinės vaikų knygos dienos proga šis garbingiausias vaikų literatūros apdovanojimas autoriui įteiktas už virtuozišką džiazavimą ir originalų repavimą, aštraus ir švelnaus žodžio dermę, pastangas nesusipratimus paversti susipratimais ir daugiasluoksnį poetinį pasakojimą.

Ko reikia tokiai knygai parašyti, ko reikia, kad įmanytumėte ja mėgautis, net jei ir neparašytumėte – kviečiame atrasti poezijos rytmetyje su Dainiumi Gintalu.

Trumpai apie renginį

Data
gegužės 20 d.
Laikas
11 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame