Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Meno edukacija „Pleneras mieste“. IV pamoka

2022 m. liepos 12 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Liepos 12 d. 17 val. kviečiame į ketvirtą meno edukaciją „Pleneras mieste“. Susitinkame Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Pažinimo erdvėje-Laimės Lukošiūnienės salėje (V a.). Registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Kaip ir kiekvieną vasarą, meno edukacijų ciklas plečiasi ir persikelia į atviras miesto erdves. Tai, ką jau išmokome, pritaikysime kitoje aplinkoje. Patirtis parodė, kad oras – ne kliūtis tapyti, atvirkščiai, tai – paskata atrasti natūralią šviesotamsą, suspėti pagauti ir užfiksuoti dangaus atspindį upės tėkmėje.

Daug kartų praeiti pro šalį ir naujai pamatyti miesto architektūros objektai ar fragmentai padės išskirti meninės kompozicijos sąsajas su pagrindinėmis geometrinėmis formomis ir atrasti jų apraiškas urbanistinėje aplinkoje. Architektūrinis statinys yra forma, dažniausiai sukuriama kubo variacijomis, taigi – miestas pilnas geometrinių formų, tūrinių ir plokščių, įvairių paviršių ir linijų žaismo.

Pleneras (pranc. plein air – atviras oras), kaip rašoma žodynuose, yra tapymas iš natūros gamtoje, tikroviškai pavaizduojant matomus vaizdus, perteikiant natūralias gamtos spalvas. Didelę reikšmę plenerinėje tapyboje turi natūralios šviesos perteikimas. Plenerai atsirado XIX a. pradžioje. Jų pradininkais laikomi anglų tapytojai romantikai Johnas Constable’as ir Richardas Parkesas Boningtonas. Itin populiari ši tapybos forma tapo ir tarp XIX a. prancūzų tapytojų: Camille’io Corot, Jeano François Millet, impresionistų Pierre’o Auguste’o Renoiro, Claude’o Monet, Camille’io Pissarro ir kitų.

Šios edukacijos dalyvių užduotis bus surasti ir tinkamai perteikti miesto aplinkoje architektūrinių detalių variacijas ar visumą, kuri yra meninė kompozicija.

Trumpai apie edukaciją

Data
liepos 12 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame