Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Izraelio filmo „Raudoni lapai“ peržiūra

2022 m. liepos 7 d. 18.00 val. – balandžio 1 d. .00 val.

Liepos 7 d. 18 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Izraelio ambasada maloniai kviečia į meninio filmo „Raudoni lapai“ (rež. Bazi Gete, 2014, 90 min.) peržiūrą. Renginys vyks Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje (Gedimino pr. 24, įėjimas iš Vilniaus mažojo teatro kiemo).

„Raudoni lapai“ – tai filmas apie kartų skirtumus ir konfliktus, susijusius su tradicijomis, šeimos vertybėmis, lyčių vaidmenimis ir santykiais už bendruomenės ribų. Siužete sustiprinamas emigracijos procesas, vaizduojamas kaip ilgas, trauminis ir sudėtingas išlikimo kelias, kaip Saliamono ilgi pasivaikščiojimai, kameros užfiksuoti iš nugaros.

74 metų Saliamonas Tadela yra sunkaus būdo, užsispyręs ir nervingas žmogus. Taip pat išsigandęs, bijantis mirti ir būti vienas. Prieš 28 metus su šeima iš Etiopijos emigravęs į Izraelį, pasirinko uoliai tęsti originalios kultūros tradicijas. Mažakalbis, sunkiai šneka hebrajų kalba.

Filmo pasakojimas prasideda paminklo atidengimu Saliamono žmonai. Šeimai grįžus iš kapinių ir susėdus valgyti, iškart kyla ginčas dėl turto ir gilus plyšys atsiveria tarp šeimos narių.

Pasakojama, kaip Saliamonas leidžiasi į kelionę aplankyti savo vaikų. Supranta priklausantis sparčiai nykstančiai etninės grupės emigrantų kartai, tikinčiai, jog sugebėjo sėkmingai perduoti Etiopijos kultūros vertybes savo vaikams.

Griežta dabartis atsisuka prieš Saliamoną. Nusivylimas ir tikroji realybė, atsivėrę po vaikų aplankymo, jam per sudėtingi. Suvokdamas kai kurias sunkias ištikusias gyvenimo realijas, Saliamonas bando išgyventi savaip.

Filmas hebrajų kalba su lietuviškais subtitrais.

Įėjimas nemokamas.

Prašome registruotis iš anksto el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 604 15 765.

Trumpai apie renginį

Data
liepos 7 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje (Gedimino pr. 24, įėjimas iš Vilniaus mažojo teatro kiemo)
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 604 15 765
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›