Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Nacionalinėje bibliotekoje vyks Nacionalinis kultūros forumas

2022 m. lapkričio 25 d. 9.30 val. – 13.00 val.

Lapkričio 25 d. Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija (NKIKIA) organizuoja nacionalinį kultūros forumą „Kultūra ekstremalių pokyčių akivaizdoje“. Renginys tradiciškai vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Tai septintas metinis NKIKIA forumas, svarbus Lietuvos kultūros politikai formuoti, telkti kultūros bendruomenei, aktualizuoti viešosios politikos vaidmeniui ir problemoms, ieškant sprendimų per politikos formuotojų ir kultūros ekspertų dialogą ir bendradarbiavimą.

Forume „Kultūra ekstremalių pokyčių akivaizdoje“ bus aptariamas kultūros ir kūrybinių industrijų vaidmuo, transformacija ir iššūkiai karo Ukrainoje ir COVID-19 pandemijos sukeltų ekstremalių pokyčių akivaizdoje. Remdamiesi kultūros sektoriaus patirtimi telkti visuomenę, organizatoriai mėgins įvertinti išmoktas pamokas, ekonominius iššūkius ir pagalbos priemones, nagrinės nevyriausybinio sektoriaus ir kultūros kaip minkštosios galios vaidmenį kovoje su dezinformacija, palaikant visuomenės atsparumą ir psichologinę sveikatą, teikiant pagalbą Ukrainos ir kitų šalių pabėgėliams.

Forumo svečiai Pier Luigi Sacco (Italija), Kječio-Peskaros universiteto ekonomikos profesorius, Europos inovacijų ir technologijų instituto Kultūros ir kūrybingumo projekto direktorius, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos vyresnysis patarėjas, ir Dace Resele (Latvija), Šiaurės matmens kultūros partnerystės (NDPC) sekretoriato vadovė.

Forumą moderuos žurnalistė, laidų vedėja Živilė Kropaitė-Basiulė.

Tiesioginę renginio transliaciją kviečiame stebėti naujienų portale LRT.lt ir NKIKIA FB paskyroje.

Forumo programa.

Norinčius dalyvauti forume gyvai Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje kviečiame registruotis iki lapkričio 22 d. čia.

Forumo partneriai Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, asociacija „Kūrybinės jungtys“, Ateities visuomenės institutas, Lietuvos dizaino asociacija, AGATA, Psichikos sveikatos menų festivalis „Ryšiai“, „Low Air“ Vilniaus miesto šokio teatras-mokykla, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, naujienų portalas LRT.lt, kūrybinė komunikacijos agentūra „Pepper agency“.

Forumą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė.

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 25 d.
Laikas
9.30 val.
Vieta
Atrijus, III a.
Dalyvavimas
būtina registracija
Trukmė
3,5 val.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“