Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Renginys Lietuvos aplinkos būklei aptarti

2022 m. gruodžio 2 d. 10.00 val. – 16.00 val.

Gruodžio 2 d. 10 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks renginys „Aplinkos būklės visuomeninė apžvalga 2022“. Jį rengianti nevyriausybinė organizacija Aplinkosaugos koalicija siekia su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, visuomene, mokslininkais ir sprendimų priėmėjais viešai aptarti Lietuvos aplinkos būklę, Lietuvos daromą įtaką klimato kaitai, daromą arba nedaromą pažangą sprendžiant klimato kaitos ir biologinės įvairovės, taršos krizes.

Aplinkosaugos koalicija kartu su aplinkosaugos ekspertais renginyje pristatys leidinį „Aplinkos būklės visuomeninė apžvalga 2022“, kurioje pateikiami ir komentuojami esami šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimų ir absorbavimo, biologinės įvairovės būklės, taršos, ekonomikos žiediškumo ir kiti aplinkosaugos rodikliai, jų kitimo tendencijos pastaraisiais dešimtmečiais. Turimi rodikliai lyginami su Europos Sąjungos ir Lietuvos Vyriausybės tikslais ir įsipareigojimais šiuos rodiklius gerinti. Daug dėmesio šių metų ataskaitoje bus skiriama žemės ūkio, miškų ir energetikos sritims ir jų poveikiui aplinkai.

Renginyje taip pat dalyvaus Lietuvos statistikos departamento, Aplinkos apsaugos agentūros ir Vyriausybės kanceliarijos atstovai, jie pristatys savo paskelbtus aplinkos būklės leidinius ir požiūrį. Bus diskutuojama, ar Lietuva artėja prie užsibrėžtų aplinkos gerinimo tikslų, ar pastangos yra pakankamos ir ką turėtume daryti geriau.

Registracija į renginį

Programa ir daugiau informacijos

Su 2021 m. būklės apžvalga galima susipažinti čia

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 2 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a., 305 kab.
Trukmė
6 val.
Dalyvavimas
būtina registruotis
Organizatoriai
nevyriausybinė organizacija Aplinkosaugos koalicija
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“