Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio knyga – Dainos Opolskaitės „Kur dingo Edvinas Kratas?“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduoja po vieną naują, aktualią ir meno požiūriu vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Daina Opolskaitė „Kur dingo Edvinas Kratas?“

Vieną dieną dingsta aštuntokas Edvinas Kratas. Kiekvieno klasioko reakcija – vis kitokia. Vieni gailisi Edvino: iš silpno, negalią turinčio paauglio buvo tyčiojamasi, net smurtaujama prieš jį, kitiems jis visai nerūpi, treti jo beveik nepažino, ketvirti vos vos... 22 vienos klasės mokiniai pasakoja apie save, savo patirtis mokykloje ir namuose, mąsto apie gyvenimą ir tai, kas nutiko Edvinui Kratui, ar jis sugrįš? Ar pabėgo? Gal jam kas baisaus nutiko?

Tai ne detektyvinė istorija – tai daugiabalsė istorija apie paauglystę, svajones ir skaudulius, gyvenimą mokykloje, skirtingas asmenybes, atsidūrusias vienoje klasėje, ir apie tai, kaip priimame kitokius, kokį įspaudą mūsų gyvenime palieka kitas žmogus.

D. Opolskaitė pripažinta jaunimo ir suaugusiųjų rašytoja, jaunimui ji parašė tokius romanus kaip „Eksperimentas gyventi“, „Ir vienąkart, Riči“, „Užraktas“.

Jaunimui nuo 13 m. 176 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.