Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio knyga – Kotryna Zylė ir Inga Dagilė „Geriausia diena“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Nuo šiol kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduos po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Kotryna Zylė ir Inga Dagilė „Geriausia diena“

Ko reikia, kad apniukusi diena taptų bent kiek normalesnė? Ką daryti, kai rodos, viskas negerai ir nėra ūpo?

Jei norite atsakymų, teks skubėti pasiimti į rankas naują gerai žinomų ir apdovanotų lietuvių vaikų literatūros kūrėjų – Kotrynos Zylės ir Ingos Dagilės – knygą „Geriausia diena“.

Titas ir Elzė skirtinguose vieno daugiabučio aukštuose, dažniausiai jie sutaria, tik Titas įtariai žvelgia į mergaitės pomėgį degtukų dėžutėse kaupti geriausių praėjusių dienų prisiminimus – visokiausius smulkius daiktelius, kvapus, piešinėlius. Kam gi to reikia? Na, bet įkalbėtas kaimynės, pabando ir jis.

Kai užeina nekokia diena, vaikai atsidaro dėžutes ir taip smarkiai panyra į prisiminimus, kad jie kone atgyja – visos tos puikios dienos, kai buvo gera, kai būta nuostabių žaidimų, kai šypsenoms nebuvo pabaigos. Pamažu prasta diena netikėtai nušvinta.

Argi ne gudri toji Elzė?

Knyga pasitiks neįprastu formatu, ji verčiama ne iš šono kaip mums įprasta, o iš apačios į viršų! Puikūs Ingos Dagilės piešiniai ir koliažai atvers smagų, šmaikštų, tokį daugeliui artimą daugiabučio pasaulį. Be to, jie tikrai įkvėps ne vieną mažąjį skaitytoją naujiems kūrybiniams atradimams.

Beje, prieš kelerius metus ši istorija gimė kaip knygiukas projekte „Knygiukai į pagalbą vaikams“. Knygiukus iki šiol galima nemokamai parsisiųsti ir atsispausdinti adresu knygiukai.lt. Tai jau nebe pirmas knygiukas, tapęs knyga. Kiek anksčiau pasirodė Evelinos Daciūtės ir Gretos Alice „Diena, kai nieko nenutiko“ bei Evelinos Daciūtės ir Viktorijos Ežiukas „Kas pažįsta Šmikį Bilbą?“.

Vaikams 5 m. 44 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.