Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio knyga – Jurga Vilė ir Lina Sasnauskaitė „Chameleono sapnai“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduoja po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Jurga Vilė ir Lina Sasnauskaitė „Chameleono sapnai“

Vieną dieną chameleoną Leoną žmonių šeima randa prie jūros ir nusprendžia pasiimti namo. Deja, įkurdintas akvariume chameleonas visai nesijaučia gerai – užuot vis keitęs spalvas ir linksminęs vaikus, jis kiurkso vienoje vietoje ir visas pajuoduoja. Užtat kokie spalvingi jo sapnai! Juk kiekvieną naktį jis sapnuoja laisvę, šeimą, draugus.

Ši spalvomis trykštanti dviejų lietuvių kūrėjų poetiška paveikslėlių knyga kviečia vaikus pagalvoti apie daugeliui vaikystėje kylantį norą parsinešti kokį nors lauke rastą gyvūnėlį namo. Ar tai nėra pernelyg savanaudiškas noras? Ar išplėštas iš savo aplinkos gyvūnas jausis mūsų namuose gerai? Kaip mes jausimės, matydami jo kančią?

Kartu knyga skatina pamąstyti ir apie daug daugiau dalykų: kaip kartais skiriasi vidinis ir išorinis gyvenimas, kaip spalvos gali atskleisti mūsų jausmus, emocijas ir kaip galime džiaugtis gamta ir gyvūnais jų nekankindami.

Pirmyn į šį spalvotą prasmingą nuotykį!

Vaikams nuo 6 m. 48 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.