Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Festivalis „Sostinės dienos“. Renginiai vaikams ir jaunimui

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka dalyvauja „Sostinės dienos“  festivalyje, kuris vyks rugsėjo 3–5 dienomis. „Knygų aikštė“ renginių programoje rasite kelis Vaikų ir jaunimo literatūros departamento organizuojamus kultūrinius renginius vaikams ir jaunimui. Maloniai kviečiame dalyvauti!

Rugsėjo 3 d. 11:30 val. „Tėčiai skaito vaikams“

Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia mažuosius skaitytojus ir jų tėvelius dalyvauti renginyje „Tėčiai skaito vaikams“. Knygas mažiesiems skaitys žinomi kultūros atstovai – rašytojas Dainius Gintalas ir aktorius Paulius Tamolė.

Skaitymo skatinimo programos projektu „Tėčiai skaito vaikams“ siekiama įkvėpti ir paskatinti tėčius prasmingai leisti laiką su vaikais, kartu atrasti knygos pažinimo džiaugsmą ir atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą. Skaitant knygas su vaiku ne tik skatinama jo kalbos ir pažinimo raida, turtinamas žodynas, gerinamas pasirengimas mokyklai, bet ir kuriami glaudūs tarpusavio santykiai. Moksliniai tyrimai atskleidė, kad vaikams reguliariai skaitant knygas gerėja ir tėvystės įgūdžiai, ir vaikų elgesys. 

Rugsėjo 3-5 d. orientaciniai žaidimai vaikams ir paaugliams „Perskaityk Vilnių“

Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kartu su Lietuvos kultūros institutu sukūrė du literatūrinius orientacinius žaidimus vaikams ir paaugliams „Perskaityk Vilnių“, kurie kviečia patikrinti savo literatūrines žinias. Išskirtine galimybe pasivaikščioti unikaliu literatūriniu maršrutu gali pasinaudoti visi „Sostinės dienų“ svečiai ir Vilniaus miesto gyventojai. 

Žaidimų dalyviai galės susipažinti su literatūriniais miesto objektais ir sužinoti jų istoriją iš arti. Žaidėjai atras naujas miesto vietas ir įmins pačias slapčiausias miesto paslaptis. Išsprendę orientacinio žaidimo užduotis rasite Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistų rekomenduojamas knygas apie Vilnių.

Kviečiame suburti savo komandą, pakviesti dalyvauti šeimos narius arba mesti iššūkį sau pačiam ir turiningai praleisti laiką. Jums tereikės geros nuotaikos ir išmaniojo telefono su interneto ryšiu. Žemėlapius ir visą reikiamą informaciją rugsėjo 3–5 dienomis rasite leidyklų paviljone „Knygų aikštė“, Nacionalinės bibliotekos stende ir Jaunųjų skaitytojų palapinėje. Pirmyn į literatūrinį nuotykį!

Knygų aikštės darbo laikas:

Penktadienį 11–21 val.
Šeštadienį 10–21 val.
Sekmadienį 10–19 val.

Susitikime „Sostinės dienų“ renginiuose!