Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Biblioterapija per pandemiją: naujausi leidiniai

„Pandemijos metu, kai visuomenė regėjo su mirtimi susijusius vaizdus dažniau, nei įprasta, paaiškėjo, kad trūksta dvasinių orientyrų, padedančių atsilaikyti, susidoroti su kylančiu nerimu“, – monografijoje „Prieš srovę. Psichikos sveikata ir vertybės šiuolaikiniame pasaulyje“ teigia gydytoja psichiatrė ir poezijos terapeutė Jūratė Sučylaitė.

Pastaruoju metu ne vienam tokiu orientyru tapo knygos bei skaitymas. Vis dažniau kalbama apie gydomąją skaitymo galią. Daugiau atsiranda ir besidominčiųjų bei norinčiųjų taikyti biblioterapiją.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaitytojų klubo vadovės dr. Daiva Janavičienė ir Rasa Derenčienė pakvietė Lietuvos biblioterapijos asociacijos nares – Klaipėdos universiteto docentę dr. J. Sučylaitę, Birštono viešosios bibliotekos direktorę Aliną Jaskūnienę, psichologę psichoterapeutę Donatą Grakauskaitę-Šličienę – pristatyti ir apžvelgti pandemijos metu išleistus biblioterapijai skirtus leidinius, pasvarstyti apie biblioterapijos prasmę šiandienos gyvenime. Laidos dalyvės viliasi, kad, švelnėjant karantino sąlygoms, gyvai vykstančių renginių, kuriuose būtų taikomi biblioterapijos elementai, rasis vis daugiau ir tam pagelbės laidoje aptariami leidiniai bei priemonės.