Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Knygos „Biblioterapija: teorija ir praktika“ sutiktuvės

Spalio pradžioje skaitytojus pasiekė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos išleista dr. Daivos Janavičienės knyga „Biblioterapija: teorija ir praktika“ – vienas pirmųjų šalyje leidinių, skirtas terapiniam skaitymo poveikiui apžvelgti.

Biblioterapija – tai pagalba žmogui per gilinimąsi į tekstus. Šis terminas žinomas jau daugiau nei 100 metų, o metodo kilmė siejama su faktais iš senovės istorijos. Šiandien, pandemijos akivaizdoje, pagalba skaitymu tampa ypač aktuali: jis gali padėti žmogui prisitaikyti sunkioje situacijoje, sumažinti vidinę įtampą, rasti atsakymus į egzistencinius, savęs pažinimo, vertybių klausimus.

Kviečiame žiūrėti knygos „Biblioterapija: teorija ir praktika“ pristatymo laidą, kurioje autorė, Nacionalinės bibliotekos Bibliotekininkystės ir bibliografijos tyrimų skyriaus vyriausioji metodininkė tyrėja dr. Daiva Janaviečienė dar sykį paaiškina biblioterapijos sąvoką, aptaria jos taikymo būdus, rūšis, apžvelgia istoriją ir prisipažįsta, kuo jai šis metodas asmeniškai svarbus. Ar biblioterapija yra labiau teorija, ar – praktika? Kuo ji skiriasi, taikoma bibliotekoje ir psichoterapeuto kabinete? Kokiems žmonėms gali būti naudinga? Ir kokia pastaruoju metu perskaityta knyga pačiai autorei buvo biblioterapinė? Tai klausimai į kuriuos laidoje atsako dr. Daiva Janavičienė kartu su Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo viena iš vadovių Rasa Derenčiene.

Maloniai kviečiame žiūrėti.

Taip pat žiūrėkite

2022 m. birželio 2 d.

Biblioterapija vaikams

2021 m. vasario 1 d.

Biblioterapija medikams